Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladéka

Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladéklerakataira lett figyelmes egy arra járó hulladékvadászunk, aki levadászta a vízfolyás melletti hulladéktrófeáját.

Frissítve
2019.01.08.

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalától az alábbi tájékoztatást kaptuk
“A Szentgotthárd-Rábatótfalu területén található illegális hulladéklerakóval kapcsolatos megkeresését ezúton is köszönjük. A helyszínt felkutattuk és megrendeltük a hulladék összegyűjtését és elszállítását. Együttműködésüket megköszönve.”

Köszönjük az illetékesek munkáját.


Korábban
2018.10.22.

A Vas megyei település első bejelentésében egy ár vagy patak mellé hordott illegális hulladéklerakatról kaphatunk tanúbizonyságot. A probléma nem egyedi, hiszen országosan találkozhatunk hasonló esetekkel.

Az ember vagy a víz árja hozta ide a hulladékot? Nem tudjuk!

Az ember vagy a víz árja hozta ide a hulladékot? Nem tudjuk!

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális hulladék az Alsópatak mentén, Szentgotthárd-Rábatótfaluban. Az aljnövényzet ill. az avar már elég jól befedte. Leginkább műanyag háztartási szemétből áll (palackok, flakonok), de van közte üveg, fém edény, cipő stb. Nagyobb esőzések során a patakba mosódik.”

A faágak és a bokrok közt jól kivehetőek a pet palackok ...

A faágak és a bokrok közt jól kivehetőek a pet palackok …

A bejelentés időpontja: 2018.10.21.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 46.94152 16.25606

Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladékának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Szentgotthárd (szlovénül: Monošternek, németül: St. Gotthardnak, vendül: Varašnak is hívják, ami történetesen „város” jelentéssel is bír) a legnyugatabbra fekvő város Magyarországon. Vas megyében található, a Szentgotthárdi járás központja, 1983-ban kapott városi rangot.

Fekvése
Közvetlenül az osztrák határ mentén, Fölöstömtől 23 km-re keletre, a szlovén határ közelében a megye délnyugati csücskében, a Rába és a Lapincs összefolyásánál fekszik. Az Alpok keleti nyúlványainak köszönhetően klímája szubalpin jellegű. A schengeni egyezményhez történt csatlakozásig közúti határállomás és vasúti határátkelő. Jelenleg Szentgotthárd a magyarországi szlovén kisebbség központja. A városban Szlovénia konzulátust működtet.

A magyar–osztrák–szlovén államhatár közelében áll a három nemzet kultúráját, hagyományait és lakóit egyesítő település. A várost délről az Őrségi Nemzeti Park határolja. Évtizedeken keresztül a vasfüggöny elzárta a látogatók elől, de az elzártság segített érintetlenül megőrizni a természet szépségeit. A Rába völgye, a Hársas-tó, a Vendvidék, az őrségi erdők, a csak itt látható, jellegzetes szórványtelepülések egyre több vendéget vonzanak a városba és környékére. Közvetlenül a város mellett halad el a 8-as számú (E66) főközlekedési út. Legközelebbi nemzetközi repülőtér Graz-ban található. Vasúton a 21-es vonalon közelíthető meg, amely a Szombathely–Graz irányú kapcsolatot biztosítja. Továbbá a szentgotthárdi vasútállomás az ország legnyugatibb vasúti állomása.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek