Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladéka - Hulladekvadasz.hu

Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladéka

Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladéklerakataira lett figyelmes egy arra járó hulladékvadászunk, aki levadászta a vízfolyás melletti hulladéktrófeáját.

Frissítve
2019.01.08.

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalától az alábbi tájékoztatást kaptuk
„A Szentgotthárd-Rábatótfalu területén található illegális hulladéklerakóval kapcsolatos megkeresését ezúton is köszönjük. A helyszínt felkutattuk és megrendeltük a hulladék összegyűjtését és elszállítását. Együttműködésüket megköszönve.”

Köszönjük az illetékesek munkáját.


Korábban
2018.10.22.

A Vas megyei település első bejelentésében egy ár vagy patak mellé hordott illegális hulladéklerakatról kaphatunk tanúbizonyságot. A probléma nem egyedi, hiszen országosan találkozhatunk hasonló esetekkel.

Az ember vagy a víz árja hozta ide a hulladékot? Nem tudjuk!

Az ember vagy a víz árja hozta ide a hulladékot? Nem tudjuk!

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális hulladék az Alsópatak mentén, Szentgotthárd-Rábatótfaluban. Az aljnövényzet ill. az avar már elég jól befedte. Leginkább műanyag háztartási szemétből áll (palackok, flakonok), de van közte üveg, fém edény, cipő stb. Nagyobb esőzések során a patakba mosódik.”

A faágak és a bokrok közt jól kivehetőek a pet palackok ...

A faágak és a bokrok közt jól kivehetőek a pet palackok …

A bejelentés időpontja: 2018.10.21.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 46.94152 16.25606

[codepeople-post-map]

Szentgotthárd-Rábatótfalu patakmenti hulladékának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Szentgotthárd (szlovénül: Monošternek, németül: St. Gotthardnak, vendül: Varašnak is hívják, ami történetesen „város” jelentéssel is bír) a legnyugatabbra fekvő város Magyarországon. Vas megyében található, a Szentgotthárdi járás központja, 1983-ban kapott városi rangot.

Fekvése
Közvetlenül az osztrák határ mentén, Fölöstömtől 23 km-re keletre, a szlovén határ közelében a megye délnyugati csücskében, a Rába és a Lapincs összefolyásánál fekszik. Az Alpok keleti nyúlványainak köszönhetően klímája szubalpin jellegű. A schengeni egyezményhez történt csatlakozásig közúti határállomás és vasúti határátkelő. Jelenleg Szentgotthárd a magyarországi szlovén kisebbség központja. A városban Szlovénia konzulátust működtet.

A magyar–osztrák–szlovén államhatár közelében áll a három nemzet kultúráját, hagyományait és lakóit egyesítő település. A várost délről az Őrségi Nemzeti Park határolja. Évtizedeken keresztül a vasfüggöny elzárta a látogatók elől, de az elzártság segített érintetlenül megőrizni a természet szépségeit. A Rába völgye, a Hársas-tó, a Vendvidék, az őrségi erdők, a csak itt látható, jellegzetes szórványtelepülések egyre több vendéget vonzanak a városba és környékére. Közvetlenül a város mellett halad el a 8-as számú (E66) főközlekedési út. Legközelebbi nemzetközi repülőtér Graz-ban található. Vasúton a 21-es vonalon közelíthető meg, amely a Szombathely–Graz irányú kapcsolatot biztosítja. Továbbá a szentgotthárdi vasútállomás az ország legnyugatibb vasúti állomása.

Forrás: wikipedia.

You may also like...