Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Komposztálókeret ingyen, ha nem égetsz avart Sülysápon

Komposztálókeret ingyen, azaz térítésmentesen igényelhető Sülysáp Város Önkormányzatától, ha helyi lakosként lemondasz az avarégetésről. Áll az alku?

A város önkormányzata megelégelte, hogy az őszi időszakban nagyüzemi avarégetés folyik a településükön. A tisztább helyi levegő érdekében történő kerti komposztálás elősegítése érdekében fa komposztálókeretet biztosít azok számára, akik vállalják, hogy nem végeznek kerti avar égetést ingatlanjukon.

Sülysáp Város Önkormányzata a levegővédelmi szempontokra való tekintettel elsődlegesen a helyi komposztálással történő kerti hulladékkezelést részesíti előnyben az égetéssel szemben.

Ennek elősegítése érdekében az önkormányzat 1 db fa komposztálókeretet biztosít térítésmentesen azon sülysápi belterületi vagy zártkerti kertes ingatlannal rendelkező ingatlantulajdonos részére, akinek helyi köztartozása nincs, és az ingatlantulajdonos a komposztálókeret átvételével vállalja, hogy onnantól számított három évig nem végez égetést az ingatlanán, aminek megszegése esetén a komposztálókeretet köteles visszaszolgáltatni.

Ne égess, komposztálj! - JÖN őszi kampány

Ne égess, komposztálj! – JÖN őszi kampány (kattints a képre a program eléréséhez)

A komposztálókeret – az esetleges tulajdonosváltástól függetlenül – egy ingatlanra legfeljebb egy alkalommal igényelhető.
(Sülysáp Város Önkormányzatának 8/2009 . ( X. 15 .) sz. rendelete alapján.)

A programra jelentkezni két módon lehet:

A keretek átadásáról és átvételi módjáról az önkormányzat a megadott elérhetőségeken tájékoztatja majd az igénylőket.

Komposztálókeret ingyen adja az önkormányzat ezzel is példát mutatva. Már csak az a kérdés, hogy vajon hányan fognak élni az ajándék lehetőséggel?

Forrás: Sülysáp Város Önkormányzata


Komposztálni menő, avagy Komposztáló-szépségverseny 2018.

Komposztáló-szépségverseny a komposztálás népszerűsítéséért, avagy nevezz be komposztálóddal és mutasd meg, hogy Te hogyan csinálod!

Komposztáló-szépségverseny, ahol nem minden a külső

Komposztáló-szépségverseny, ahol nem minden a külső

Október első hetétől lehet nevezni a JÖN Alapítvány “Ne égess, komposztálj!” őszi kampányban meghirdetett igazán egyedi szépségversenyre. A regisztrációs űrlap kitöltésével és a komposztról készült kép beküldésével bárki indulhat az eseményen.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek