Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Echo TV: a hulladék égetése tilos!

Az Echo TV Jó reggelt című műsorában szerepelt Szebenyi Péter, JÖN Alapítványunktól, akit az avar és a hulladékégetés egészségkárosító hatásairól kérdeztek.

A napokban publikált, a “Mit tegyünk, ha hulladékot éget a szomszéd?” cikkünk nyomán kaptuk a felkérést a műsor szerkesztőitől, hogy a lakosságot tájékoztassuk a hulladékégetés veszélyeiről. Sajnos a a honfitársaink többsége nem vagy nem eléggé tájékozott a téma kapcsán.

Szebenyi Péter, környezetmérnök a műsorban elmondta, hogy Magyarországon éves szinten több mint 10 000 ember hal meg levegőszennyezettség szövődményes következményében. Többek közt ezért is indította el a honlapunkat üzemeltető, JÖN Alapítvány szezonális szemléletformáló kampányait.

Ne égess, komposztálj!

Az ősz legsúlyosabb levegőszennyezési forrása az avarégetés. Emiatt is a reggeli műsorban kiemelten foglalkoztak, a JÖN Alapítvány, Ne égess, komposztálj! kampányával, ami idén több újdonsággal is jelentkezik. Egyik ilyen a Komposztáló-szépségverseny, ahol a komposztálás népszerűsítése a cél, avagy nevezz be komposztálóddal és mutasd meg, hogy Te hogyan csinálod!

Komoly betegségek eredője a hulladékégetés: akár szív és érrendszeri, legsúlyosabb esetben akár agydaganatot is kaphat az, aki rossz levegőn éli mindennapjait. A tévhitekkel ellentétben ma már nem a közlekedés, hanem az avarégetés és az illegális hulladék égetése okozza a legnagyobb levegőszennyezést.

Köszönjük az Echo TV Jó reggelt című műsor szerkesztőinek a megtisztelő meghívást. Örülünk annak, hogy eme komoly és felettébb problémás téma megjelenhetett a képernyőn.

A JÖN Alapítványunk jelmondata:

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek