Echo TV: a hulladék égetése tilos!

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Az Echo TV Jó reggelt című műsorában szerepelt Szebenyi Péter, JÖN Alapítványunktól, akit az avar és a hulladékégetés egészségkárosító hatásairól kérdeztek.

A napokban publikált, a “Mit tegyünk, ha hulladékot éget a szomszéd?” cikkünk nyomán kaptuk a felkérést a műsor szerkesztőitől, hogy a lakosságot tájékoztassuk a hulladékégetés veszélyeiről. Sajnos a a honfitársaink többsége nem vagy nem eléggé tájékozott a téma kapcsán.

Szebenyi Péter, környezetmérnök a műsorban elmondta, hogy Magyarországon éves szinten több mint 10 000 ember hal meg levegőszennyezettség szövődményes következményében. Többek közt ezért is indította el a honlapunkat üzemeltető, JÖN Alapítvány szezonális szemléletformáló kampányait.

Ne égess, komposztálj!

Az ősz legsúlyosabb levegőszennyezési forrása az avarégetés. Emiatt is a reggeli műsorban kiemelten foglalkoztak, a JÖN Alapítvány, Ne égess, komposztálj! kampányával, ami idén több újdonsággal is jelentkezik. Egyik ilyen a Komposztáló-szépségverseny, ahol a komposztálás népszerűsítése a cél, avagy nevezz be komposztálóddal és mutasd meg, hogy Te hogyan csinálod!

Komoly betegségek eredője a hulladékégetés: akár szív és érrendszeri, legsúlyosabb esetben akár agydaganatot is kaphat az, aki rossz levegőn éli mindennapjait. A tévhitekkel ellentétben ma már nem a közlekedés, hanem az avarégetés és az illegális hulladék égetése okozza a legnagyobb levegőszennyezést.

Köszönjük az Echo TV Jó reggelt című műsor szerkesztőinek a megtisztelő meghívást. Örülünk annak, hogy eme komoly és felettébb problémás téma megjelenhetett a képernyőn.

A JÖN Alapítványunk jelmondata:

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: