Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fürged lomi-lepratelepe Ozora mellett - Hulladekvadasz.hu

Fürged lomi-lepratelepe Ozora mellett

Fürged község lomi-lepratelepe – a bejelentő állítása szerint – ozorai import szemétből jött létre a kistelepülés mellett.

Frissítve
2018.11.22.

Fürged Önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptuk:
„Az Ön által is jelzett illegális hulladéklerakással kapcsolatban tájékoztatom, hogy Fürged község polgármestereként a törvényalkotóknál kezdeményezem rendelet alkotását a probléma megoldására, valamint a Tamási Rendőr-kapitányságon feljelentést teszek.”

Továbbá azt a tájékoztatást is kaptuk, hogy az önkormányzatnak hatalmas anyagi ráfordításokba kerülnek az illegális hulladéklerakások felszámolása. Emiatt a legtöbb esetben az ilyen jellegű problémák hosszabb megoldási ciklussal rendelkeznek. Ergo akkor tudják elvinni más szemetét, ha az önkormányzati büdzséből eltudnak különíteni erre a tevékenységre pénzt.

Köszönjük a tájékoztatást és további jó munkát kívánunk!


Korábban
2018.10.26.

A település első bejelentésében több tonna  illegálisan lerakott hulladékról tanúskodik.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A volt vasútállomás helyén rendszeresen dobnak ki lomis szemetet. Fürgeden nincs aki lomizik, ezért kizárásos alapon a közeli Ozoráról hordják ide a szemetet.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.24.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Helyszín/GPS: 46.726756, 18.289182

[codepeople-post-map]

Fürged lomi-lepratelepi helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Fürged község Tolna megye északnyugati részén fekszik, ott, ahol a Somogy-tolnai dombvidék a Mezőfölddel összeér. Fekvése tehát természetszerűleg meghatározza adottságait: jobbára löszfujta dombvidék, síksággal és kisebb fennsíkkal váltakozva. A község is maga egy ilyen fennsíkon fekszik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a vidékre. A határos települések: északon Felsőnyék, északkeleten Ozora, délen Tamási, nyugaton Nagyszokoly és Magyarkeszi.

Története
Fürged 1871 táján Felsőnyék-től különválva önálló községgé alakult, erről azonban hivatalos adatok nem lelhetők fel. Mindig volt lakott település a mai Fürged helyén, vagy egészen közel a község határában, ezt a kőkori és középkori leletek bizonyítják. Horhi községet tekinthetjük elődjének, mely a múltban is Tolna vármegyéhez tartozott. 1871 után lakossága 13 korábbi puszta, illetve major lakosságából tevődik össze. (Aladár puszta, Belfürgedpuszta, Csárda-ház, Gubarci szőlőhegy, Horhi puszta, Júlia-major, Külfürgedpuszta, Potoly-puszta, Tükrös-major). Jobbára mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoznak.

Legjelentősebb gazdasági társaság helyben a Dózsa Mezőgazdasági Termelőszövetkezet. A lehetőségeket szűkíti és egyre nehezíti a nagyarányú munkanélküliség, ami becslések szerint közel 30%-os, 1996-ban 120 fő volt. A lakosság létszáma az 1871-es évben 820 fő volt. 1910-ben 905, 1930-ban 1117. Ezt követően a létszám állandóan csökkent. 1999-ben 707 fő lakta a községet.

Forrás: wikipedia.