Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vásárosdombó külterületén gyűlik a hulladék

Vásárosdombó község külterületén folyamatosan gyűlik az illegálisan kihányt hulladék, a kapott kép alapján ez biztos így van.

Ez egyben a Baranyai megyei település első bejelentése is, ahol szinte minden hulladéktípus megtalálható a zöldhulladéktól egészen a bontott autóalkatrészig. A megyéből kapott korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A területen szemmel jól látható módon gyűlik a szemét.

A területen szemmel jól látható módon gyűlik a szemét.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Vásárosdombó külterületén csak gyűlik a hulladék … Kérném anonim kezelni a bejelentésemet!”

A bejelentés időpontja: 2018.10.26.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 46.307146, 18.118857

A Baranya megyei Vásárosdombó helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Vásárosdombó község Baranya megyében, a Hegyháti járásban.

Fekvése
A megye északi részén, a Baranya-csatorna mellett; a település nagyobb része a csatorna bal oldalán (a település egy kisebb, Ódombó nevű része a jobb oldalon).

Lakatlan településrésze Melegoldal, mely Vásárosdombótól 2 kilométerre fekszik északkeleti irányban. A 2011-es adatok szerint Melegoldal lakatlan, 12 nem lakott üdülő alkotja. Melegoldalra egy földút vezet Vásárosdombóról.

Története
Az Árpád-korban már lakott települést 1313-ban említették először az oklevelek, mely ekkor János mester birtoka volt, aki Tolna és Somogy vármegye főispánja is volt.

A 15. században a Dombói (Dombay) család. Dombay Miklós birtoka, és vásártartási joggal is rendelkező mezőváros volt. A török időkben végzett népszámlálás 1554-es adatai szerint csak 10 ház állt a településen. A város csak a két világháború közötti időkben kezdett fejlődésnek indulni. Vásárosdombó a 20. század elején Baranya vármegye Hegyháti járásához tartozott. Az 1910-es népszámláláskor 834 lakosa volt, ebből 825 magyar, 6 német, melyből 823 római katolikus, 6 evangélikus volt. A 2001-es népszámláláskor 1151 lakosa volt, 2008. január 1-jén pedig 1159-en éltek a településen.

Forrás: wikipedia.