Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vásárosdombó külterületén gyűlik a hulladék - Hulladekvadasz.hu

Vásárosdombó külterületén gyűlik a hulladék

Vásárosdombó község külterületén folyamatosan gyűlik az illegálisan kihányt hulladék, a kapott kép alapján ez biztos így van.

Ez egyben a Baranyai megyei település első bejelentése is, ahol szinte minden hulladéktípus megtalálható a zöldhulladéktól egészen a bontott autóalkatrészig. A megyéből kapott korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A területen szemmel jól látható módon gyűlik a szemét.

A területen szemmel jól látható módon gyűlik a szemét.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Vásárosdombó külterületén csak gyűlik a hulladék … Kérném anonim kezelni a bejelentésemet!”

A bejelentés időpontja: 2018.10.26.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 46.307146, 18.118857

[codepeople-post-map]

A Baranya megyei Vásárosdombó helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Vásárosdombó község Baranya megyében, a Hegyháti járásban.

Fekvése
A megye északi részén, a Baranya-csatorna mellett; a település nagyobb része a csatorna bal oldalán (a település egy kisebb, Ódombó nevű része a jobb oldalon).

Lakatlan településrésze Melegoldal, mely Vásárosdombótól 2 kilométerre fekszik északkeleti irányban. A 2011-es adatok szerint Melegoldal lakatlan, 12 nem lakott üdülő alkotja. Melegoldalra egy földút vezet Vásárosdombóról.

Története
Az Árpád-korban már lakott települést 1313-ban említették először az oklevelek, mely ekkor János mester birtoka volt, aki Tolna és Somogy vármegye főispánja is volt.

A 15. században a Dombói (Dombay) család. Dombay Miklós birtoka, és vásártartási joggal is rendelkező mezőváros volt. A török időkben végzett népszámlálás 1554-es adatai szerint csak 10 ház állt a településen. A város csak a két világháború közötti időkben kezdett fejlődésnek indulni. Vásárosdombó a 20. század elején Baranya vármegye Hegyháti járásához tartozott. Az 1910-es népszámláláskor 834 lakosa volt, ebből 825 magyar, 6 német, melyből 823 római katolikus, 6 evangélikus volt. A 2001-es népszámláláskor 1151 lakosa volt, 2008. január 1-jén pedig 1159-en éltek a településen.

Forrás: wikipedia.