Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Dobd ki a szemetest! címmel Tóth Andi könyvet írt - Hulladekvadasz.hu

Dobd ki a szemetest! címmel Tóth Andi könyvet írt

Dobd ki a szemetest! címmel Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya könyvet írt, amellyel segítséget kaphatunk hulladéktermelésünk csökkentésére.

Már a könyv „Hulladékcsökkentés lépésről lépésre” alcíméből sok minden kiderül, ha a cím nem volt még teljesen egyértelmű. A könyv szakít a hasonló témájú könyvek irányával és útmutató jelleggel segíti az olvasót a háztartásának a hulladékcsökkentésében.

Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre – előrendelési akció

A hulladékcsökkentés témájában íródott könyv más lesz, mint az eddig megjelent hasonló könyvek, hiszen ez:

  • a magyar helyzetről szól,
  • kimondottan a Magyarországon megvalósítható lehetőségeket felvonultatva,
  • és bemutatva azt, hogy hogyan érhetjük el a hulladékunk tizedére való csökkentését egy életmódváltással. 

A könyv arról szól, hogy Andi milyen lépéseket tett meg a hulladékcsökkentése céljából, hogyan érte el egy magyar kisvárosban, hogy a háztartási hulladéka kb. a 90%-val csökkenjen. A saját módszereit adja át, méghozzá oly módon, hogy a lépések egy jól követhető rendszerbe vannak összefoglalva. 

A könyv egy olyan képes kézikönyv, ami útmutatást ad bárkinek, aki változtatni szeretne az életén.

Lépésről lépésre, a legegyszerűbbektől egészen az egyre bonyolultabbak felé lehet haladni a könyv segítségével. Így eljuthattunk arra a szintre is, hogy a saját háztartásunk szinte semmilyen hulladékot ne termeljen. 

  • Hogyan kezdj neki? 
  • Mik lehetnek a legelső lépések?
  • Hogyan készíts egyszerűen nagyszerű kozmetikumokat és tisztítószereket?
  • Milyen hardcore hulladékminimalizáló módszerekkel teljesítheted ki a háztartásodat (mint például a wc-papír nélküli hétköznapok vagy a kutyakaki komposztgödör készítése)?
  • Hogyan naplózz és ennek milyen haszna van?
  • Hogyan kövesd a változásokat egy ellenőrző lista segítségével?

Az okok különbözőek lehetnek, hiszen mi is különbözőek vagyunk: van aki a környezetet védi, van aki az egészségét, van aki a családjára és gyerekeire gondol, és olyan is van aki spórolni szeretne. Az okok  nem számítanak. Az egyetlen ami számít, hogy már a legapróbb lépéssel is komoly, kézzelfogható eredményeket érhettek el. – írja Tóth Andi könyvében.

A könyv Tóth Andiéknál készült fotókkal van illusztrálva. Fotó: Skoda Mercédesz (Merci Skoda Photography)

A könyv Tóth Andiéknál készült fotókkal van illusztrálva. Fotó: Skoda Mercédesz (Merci Skoda Photography)

A tippeken túl minden egyes fejezetnél olvasható egy-egy érdekesség, ami lehet az adott témának egy történelmi érdekessége, vagy statisztikai felmérések, kutatások eredményei, vagy saját életéből vett baki. Minden fejezet végén szerepel továbbá egy Megtakarítás című rész, ami az adott gyakorlati tipp alkalmazásából származó megtakarítását mutatja, forintosítva, a saját háztartásában.

Azt  gondolom, hogy ezek a konkrét ötletek bármelyik háztartásban megállhatják a helyüket. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy minden háztartás egyedi, ezért mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy mi az, amire képes, mi az amire hajlandó, mi az amit meg tud valósítani. Az egyik tipp első olvasatra még nehézkesnek tűnhet, de pár hét hónap múlva már egyszerűnek érezhetitek. – írja Andi könyvéről.

A könyvet nemcsak a fotók, az érdekességek, a konkrét gyakorlati tippek és a konkrét számokkal alátámasztott megtakarítások bemutatása színesítik, hanem a Tóth család életéből vett pillanatképek is, amik rámutatnak alkalmanként elkövetett hibáikra is.

Ezek többnyire visszatekintve kimondottan mókás helyzetek voltak, bár abban a pillanatban nem pont így gondoltam rájuk. Remélem a hasonló helyzeteket ti is ugyanígy fogjátok fel, hiszen ez mind arra vezet hogy pozitív hozzáállással vágjatok bele az életmód váltásba. Ne a hibákat és a nehézségeket keressétek, hanem a megoldásokat, a lehetőségeket. Lássatok távolba, lássátok azt hogy ez az egész miért is jó. lássátok, hogy hosszú távon, a tágabb környezetünket tekintve, miért van szükség ezekre a változtatásokra … mert hiszem, hogy minden kis lépés számít! – Andi.

Dobd ki a szemetest című könyvnek az előrendelése már elkezdődött, 30%-os kiadói kedvezménnyel, 2018. október 18. – 2018. november 4. között vásárolható meg a könyv, amely lépésről lépésre mutat utat számunkra.

You may also like...