Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Halloween 2018: kreatív újrahasznosítási jelmezverseny - Hulladekvadasz.hu

Halloween 2018: kreatív újrahasznosítási jelmezverseny

Halloween 2018 alkalmából kreatív újrahasznosítási jelmezversenyt hirdet a Kreatív Hobbik rovatunk, ahol kimondottan hulladékból készült jelmezeket várnak.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, Magyarországon is évről évre egyre divatosabbá válik a beöltözős, bulizós esemény. Ezen felbuzdulva a hulladekvadasz.hu kreatív szakmai csoportja hulladékból készült jelmezversenyt hirdet.

Halloween alkalmával jelmezbe öltözött fiatalok bulizás közben.

Halloween alkalmával jelmezbe öltözött fiatalok bulizás közben.

Mutasd be Te hulladék alapanyagokból készített saját halloweeni jelmezedet!

Nevezni a Halloween 2018 jelmezversenyre az alábbi módokon lehet:

  • A Hulladékvadász applikáción keresztül:
    Ha androidos telefonod van, akkor töltsd le a Google Playről a Hulladékvadász applikációt és azon keresztül jelentkezz. egyszerűen fotózd le a jelmezt (akár magadon) és küld be nekünk az applikációt használva.
  • Ha nem androidos a telefonod, akkor az alábbi űrlap kitöltésével tudod elküldeni nekünk jelmezes nevezésedet, ide kattintva.

Továbbá bemutathatod a Kreatív Hobbik DIY rovatunkba hulladékból elkészített halloweeni jelmezedet, ha elküldöd annak készítési útmutatóját, az alábbi e-mail címre: kreativhobbikcsoport@gmail.com

A szakmai zsűrink által a legjobbnak értékelt hulladékból készített jelmezt díjazzuk: Amikreatív (Fess Velem) jóvoltából 50% kedvezmény a workshopokból! Fess, decoupageolj, alkoss!   

A jelmez-pályázatokat november 4-ig várjuk. 

Továbbá ajánljuk figyelmetekbe a Kreatív Hobbik DIY rovatunk korábbi újrahasznosítási útmutatóit, amelyek ide kattintva elérhetőek.

Halloween 2018 jelmezversenyünk alkalmával is szeretnénk felhívni a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára.


Halloween a wikipedia szerint

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján (a Mindenszentek (All Hallows’ Eve) előtti este), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. Magyarországon is így történt és az egyébként szomorúságra okot adó ünnep a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző nap bulizós és játékos hangulatú szokásává vált.

Az angolszász ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik. A május 1-jei beltane ünnep az október 31-ei samhain ünnep „ellenpontjaként” az esztendő „napos” felének eljövetelét jelentette, amin emberáldozatokat is bemutattak a druidák.

Etimológia
A halloween elnevezés a nyugati germán óangol nyelv, a mai angol őséből származik. A »szent« jelentésű hālig melléknévből, illetve ennek a főnévi megfelelőjéből a hallow »szent, szent ember« jelentésű szóból. Az All-Hallows-Eve kifejezésből, ahol az utolsó szó az evening (»este«) szó régies változata. Az egész kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. A kifejezés 1556-ból maradt fenn először, és ennek terjedt el később a skót változata, a Hallowe’en, ugyanis a skót nyelvben az „eve” megfelelője az „even”, s ez rövidült „e’en”, illetve „een” alakká.

Halloween Európában
Európában a Halloween hosszú időre feledésbe merült. Néhány helyen elvétve jelmezbe öltöztek, és tökdíszeket helyeztek el a lakásban, de ez a szokás is hanyatlóban volt. A halloween egy speciális angolszász ünnep maradt egészen a legutóbbi időkig és csak a televíziózás korában lett belőle egy egyre általánosabban elterjedt, és már sokkal inkább elüzletiesedett világi, semmint vallásos ünnep. Világszerte történő elterjedését valószínűleg a népszerű amerikai ponyvakultúra (képregények, filmek) is segítették.

Forrás: wikipedia.

You may also like...