Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Maros torkolata is műanyaghulladékba burkolózott

Már a Maros torkolata is műanyaghulladék áldozatává vált, hiszen az Újszeged ékkövének számító Rotary tanösvényét ellepte a Romániából érkező hulladék.

A folyók alacsony vízállás miatt az uszadékfákkal érkező műanyaghulladék fennakadt a Tisza és a Maros összefolyásánál, partjánál.

Ma már nem kell elmennünk az óceánokig, hogy szemetes partokat láthassunk, hiszen folyóinkon a környező országokból éppen elegendő mennyiségű hulladék érkezik Magyarországra. -szerk.

Korábban már beszámoltunk a Marost sújtó műanyaghulladék-apokalipszisről, ami még pár hónappal ezelőtt Ferencszállásnál alakult ki. Akkor a bejelentés hatására pár nap leforgása alatt az ATIVIZIG munkatársai felszámoltak, megtisztították a területet.

"Balra nézek hulladék, jobbra nézek hulladék és előttem a folyó." - bejelentő. / Fotó: hulladekvadasz.hu

“Balra nézek hulladék, jobbra nézek hulladék és előttem a folyó.” – a bejelentő. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Szegeden a Rotary ösvényen a Tisza Maros torkolatnál az alacsony vízállás miatt műanyagba burkolódzott a part, amikor fény derül arra amit tudtunk. Szomorú látkép.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.27.

Hulladék jellege: műanyag.

Helyszín/GPS: 46.252444, 20.189889

A Maros torkolata mindenképpen egy kiadós takarítást érdemelne. A part hulladékszennyezettségéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek