Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vaszar: magánterületen gyűlik a szemét - Hulladekvadasz.hu

Vaszar: magánterületen gyűlik a szemét

Vaszar község szégyenének kiáltotta ki a bejelentő hulladékvadászunk a településén tapasztalt állapotokat, ahol magánterületen folyamatosan gyűlik a szemét.

Állítása szerint az illetékes önkormányzat nem tesz semmit, illetve tehetetlen a kialakult állapotokkal kapcsolatban, mivel a terület magánkézben van. Ilyen esetekben a legfrissebb információink szerint az illetékes önkormányzatnak fel kell szólítania a terület tulajdonosát a hulladék elszállítására. Arról nincsenek információink, hogy ez elmaradt volna. Vélhetően a több tonna hulladék elszállítására nincsen pénze a tulajdonosnak. A megoldás abban lehet, ha a helyi szervek és a lakosok összefognak és szervezett keretek között szemétszedési akciókat szerveznek. Erre ad lehetőséget, a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő honlapunk.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Vaszar Mézes-hegybe vezető útszakaszán egy csodás kis akácos erdő található, vagyis lehetne, ha nem nézné mindenki szemétlerakatnak, aki arra jár?! Elkeserítő, hogy az önkormányzat semmit nem tesz az ügy érdekében, arra hivatkozva, hogy a terület magánterület. Egy táblát sikerült kirakniuk, de semmibe se veszik, a szemét pedig csak gyűlik és gyűlik. A kis erdőhöz már 3-4 irányból is vezet út, ami általában a szeméttel be és nélküle ki célból van. A képek sajnos ezt nem tükrözik vissza, magát azt a kis kört, ahol körbe lehet menni, tele van szeméttel.

Háztartási, építési, irodai, zöld hulladék, autógumi, lökhárító, hűtő, olajos és sörös flakonok… van minden! Szégyen a falura nézve, hogy saját lakossága és mások szemete is szennyezi azt a környezetet, ahol sokan gyerekként játszottak! Se kamera nincs felszerelve, nem ellenőrzi senki a területet, kerítés se határolja. Egy 1600 fős történelmi múlttal rendelkező faluban ez egyben elkeserítő, szégyen és felháborító is egyben! Nagyon jó lenne, ha történne valami és a terület megtisztulna, kérem segítsenek!”

A bejelentés időpontja: 2018.10.29.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, zöldhulladék.

Helyszín/GPS: 47.398384, 17.532491

[codepeople-post-map]

Vaszar község  helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Pápától kb. 8 km-re, a Sokoróalja szélén húzódó dombhátak egyikén, , a Gerence-patak közelében települt. Külterületén két szőlőhegy található. (Mézeshegy, Gyulahegy). Vonattal megközelíthető a Győr–Pápa–Celldömölk-vasútvonalon.

Története
Régészeti leletek bizonyítják, hogy már a bronzkorban lakott volt. Első okleveles említése 1332-ből való. Területén az őskortól a késő középkorig terjedően kerültek elő használati tárgyak. A középkor folyamán a győri püspök Veszprém megyei birtokainak központja volt. 1403-tól egy ideig a bakonybéli apátsághoz tartozott. 1567- 1592 között török uralom alatt állt, majd elnéptelenedett. A 18. században népesült be újra. A Pápától nyolc kilométerre észak-északkeletre elterülő község ősi település. A határai között az 1930-as és 1960-as években végzett régészeti kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy ez a táj az őskortól kezdve lakott volt. A bronzkor, a korai vaskor, az avarok időszaka majd a honfoglalás idejéből előkerült tárgyi emlékek azt igazolják, hogy kedvelt és az emberi életfeltételek kialakítására igen alkalmas terület volt ez már ősidőktől fogva. Erdő és mocsaras tórendszer vette körül a dombvonulatot, melyen a község épült.

1910-ben 2126 lakosából 2125 magyar volt. Ebből 2055 római katolikus, 56 evangélikus volt. A 20. század elején Veszprém vármegye Pápai járásához tartozott.

Forrás: wikipedia.