Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Csongrád hulladékkal megtelt külterületi árkai - Hulladekvadasz.hu

Csongrád hulladékkal megtelt külterületi árkai

Csongrád településének illegális hulladékkal megtelt külterületi árkairól kaptunk bejelentést helyi hulladékvadászunktól.

A képek magukért beszélnek. Jól kivehető, hogy a területen található vízelvezető árkokat egyesek kommunális hulladékuktól való megszabadulásra használják. Ez egyben a Csongrád megyei település első bejelentése is.

Egy nagy halom kommunális hulladék az vízelvezető árok és az aszfaltos út között.

Egy nagy halom kommunális hulladék az vízelvezető árok és az aszfaltos út között.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Csongrád külterületén azon az aszfaltozott úton, amit annak idején a nem megvalósult vízlépcső miatt építettek illegális hulladékot folyamatos jelleggel helyeznek az út mellé és az útra is. Rengeteg zsákokba és szétszorva elhelyezett szemetet lehet találni kupacokba és a szél által szétszórva az, amúgy fejlődő környéken. A fejlődésnek is gátat fog szabni ez a rengeteg illegális szemét.

Az árok lassan, de biztosan megtelik szeméttel. Vajon ezt ki fogja eltakarítani? A szemetelők biztosan nem.

Az árok lassan, de biztosan megtelik szeméttel. Vajon ezt ki fogja eltakarítani? A szemetelők biztosan nem.

Kérem, ne csak ellenőrizzék, hanem keressék is meg a hulladék lerakókat, mert ahányszor eltakarítják a szemetet a Teszedd során, annyiszor újra felgyűlik a szemét azonnal. A szemét lerakó meg röhög az egészen.”

Pölös-dűlő egyedi helyzetjelző táblája.

Pölös-dűlő egyedi helyzetjelző táblája.

A bejelentés időpontja: 2018.11.02.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 46.739882, 20.090988

[codepeople-post-map]

Csongrád település kommunális hulladékkal szennyezett helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Csongrád város Csongrád megyében, a Csongrádi járás székhelye.

Fekvése
Csongrád a Tisza jobb partján, a Körös torkolata (Körös-torok) előtt fekszik. Megközelíthető közúton Kiskunfélegyháza (Gátér) és Szentes felől a 451-es úton, valamint alsóbbrendű utakon Szeged (Felgyő), Csépa és Tiszaalpár felől. Vasúton megközelíthető Kiskunfélegyháza és Szentes felől a 147-es számú vasútvonalon. A 20. század első felében kisvasút kötötte össze Felgyővel. Tiszai átkelőhely, közúti és vasúti híd köti össze Szentessel, valamint pontonhíd Csépával.

Története
Kedvező földrajzi helyzete miatt az újkőkor óta lakott hely. A Csongrád név első említése a garamszentbenedeki apátság alapítólevelében maradt fent. Árpád fejedelem – a monda szerint – 896-ban a vidéket Ond törzsének adta szálláshelyül. Ond fia, Ete földvárat építtetett, melyet „Csernigrádnak” (fekete várnak) neveztek el, amelyből eredhet a város neve.

A 11. században Szent István a vármegye központjává tette. A tatárok valószínűleg feldúlták 1241-ben, mert ezután IV. Béla Szegedre tette át a megyeszékhelyt.
A 15. század elején a település ismét városi rangot kapott. A földvár az évszázadok folyamán elpusztult; ma semmi nyomát sem találni. A Csongrád nagy léptekben fejlődött, 1720-as években felépült a belsővárosi Szent Rókus Templom, majd 1769-ben a főtéren lévő Nagyboldogasszony-templom is. A Rákóczi-szabadságharc bukása után Csongrád gróf Károlyi Sándor birtoka lett.

Forrás: wikipedia.