Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Helvécia: üres telken szemétdomb

Helvécia nagyközség üres telkéről érkezett bejelentés szerint az elhanyagolt ingatlanon a szomszédok nagy örömére gyűlik a szemét.

A településről érkezett első bejelentés is ez egyben. Reméljük a legjobbakat és a bejelentés hatására a probléma hamarosan megoldódik.

Bosszantó lehet, ha a szomszédunkban így gyűlik a szemét.

Bosszantó lehet, ha a szomszédunkban így gyűlik a szemét.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Helvécia, Kiskőrösi ut 31. alatt lakok a mellettük levő üres telekre hordjak át egy éve a szemetüket. A kepén talán nem latszik jól, egy óriási halom van mar kirakva. (Kb. 40 db kb. 100 literes zacskók). Felek, h a felszólításra csak máshova rakjak át. Hulladék jellege: háztartási Helyszín: Kiskőrösi út 31 Helvécia, Kiskőrösi út 31, 6034 Magyarország

A bejelentés időpontja: 2018.10.20. – A bejelentés közel 2 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 46.845679, 19.631829

Helvécia nagyközség helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Helvécia nagyközség Bács-Kiskun megye Kecskeméti járásában.

Fekvése
A település a megye északi részén, Kecskeméttől 7 km-re délnyugatra, a Duna és Tisza közti homokhátságon fekszik. Budapest és Szeged közt félúton található, mindkettőtől 80 km-re, az M5-ös autópályától 3 km-re. Az 52-es útról és az 54-es főútról is megközelíthető.

Nevének eredete
A település Wéber Ede svájci tanárnak köszönhetően jött létre, és az ő végakaratából kapta a Helvécia nevet (Helvetia Svájc latin neve). A világon még 187 Helvécia (Helvetia) nevű település található.

Története
A honfoglalás előtt szarmaták laktak itt. A közeli ásatások alapján errefelé lehetett az avar birodalom központja.

A környéken korábban állt települések a török uralom alatt elpusztultak és a vidék sokáig lakatlan maradt, Kecskemét Ballószög nevű pusztájának része lett. A városba menekült lakosság azonban megtartotta vidéki birtokait, így alakult ki a tanyarendszer.

Forrás: wikipedia.