Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Helvécia: üres telken szemétdomb - Hulladekvadasz.hu

Helvécia: üres telken szemétdomb

Helvécia nagyközség üres telkéről érkezett bejelentés szerint az elhanyagolt ingatlanon a szomszédok nagy örömére gyűlik a szemét.

A településről érkezett első bejelentés is ez egyben. Reméljük a legjobbakat és a bejelentés hatására a probléma hamarosan megoldódik.

Bosszantó lehet, ha a szomszédunkban így gyűlik a szemét.

Bosszantó lehet, ha a szomszédunkban így gyűlik a szemét.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Helvécia, Kiskőrösi ut 31. alatt lakok a mellettük levő üres telekre hordjak át egy éve a szemetüket. A kepén talán nem latszik jól, egy óriási halom van mar kirakva. (Kb. 40 db kb. 100 literes zacskók). Felek, h a felszólításra csak máshova rakjak át. Hulladék jellege: háztartási Helyszín: Kiskőrösi út 31 Helvécia, Kiskőrösi út 31, 6034 Magyarország

A bejelentés időpontja: 2018.10.20. – A bejelentés közel 2 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 46.845679, 19.631829

[codepeople-post-map]

Helvécia nagyközség helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Helvécia nagyközség Bács-Kiskun megye Kecskeméti járásában.

Fekvése
A település a megye északi részén, Kecskeméttől 7 km-re délnyugatra, a Duna és Tisza közti homokhátságon fekszik. Budapest és Szeged közt félúton található, mindkettőtől 80 km-re, az M5-ös autópályától 3 km-re. Az 52-es útról és az 54-es főútról is megközelíthető.

Nevének eredete
A település Wéber Ede svájci tanárnak köszönhetően jött létre, és az ő végakaratából kapta a Helvécia nevet (Helvetia Svájc latin neve). A világon még 187 Helvécia (Helvetia) nevű település található.

Története
A honfoglalás előtt szarmaták laktak itt. A közeli ásatások alapján errefelé lehetett az avar birodalom központja.

A környéken korábban állt települések a török uralom alatt elpusztultak és a vidék sokáig lakatlan maradt, Kecskemét Ballószög nevű pusztájának része lett. A városba menekült lakosság azonban megtartotta vidéki birtokait, így alakult ki a tanyarendszer.

Forrás: wikipedia.