Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kitépett kerekű Lada Niva Pesterzsébeten

Egy Lada Niva kerék és rendszám nélkül foglalja a helyet Pesterzsébeten a bejelentő hulladékvadászunk szerint. A KRESZ tiltja ezt!

“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék egy elhagyott autót bejelenteni. hiányzó kerékkel áll a fotón látható üzemképtelen autó a megjelölt helyen.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.24. – A bejelentés közel 1 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: 1202 Budapest, Kossuthfalva tér

Lada Niva rendszám nélkül ilyen állapotban nem állhat közterületen. A helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A terepjáró a wikipedia szerint

A Lada Niva – 2006 óta Lada 4×4 márkanév alatt forgalmazzák[1] – az orosz Lada autómárka egyik típusa, amelyet terepjárásra fejlesztettek ki az 1970-es években. Az alapváltozat típusjelzése VAZ–2121. A kritikusok a Niváról azt tartják, hogy jó terepjáró képességekkel rendelkezik, olcsón javítható, igénytelen, erős a fűtése és jó a rugózása, viszont a gyártási minősége gyenge és rettenetesen sokat fogyaszt.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek