Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

M1 Kék bolygó adásában a JÖN ploggingolt

Az M1 Kék bolygó magazinműsorában szerepeltek a JÖN Alapítványunk plogging bajnokai, Kertész Balázs, Szebenyi Péter és Imre Dávid.

Ploggingosok egymásközt a Városligetben. / Fotó: MTVA

Ploggingosok egymásközt a Városligetben. / Fotó: MTVA

A műsor szerkesztői nem titkolt céllal keresték meg szervezetünket, hogy bemutassák a magyarul csak szemétszedő kocogásnak nevezett ploggingot. Az adás elérhető a médiaklikk.hu oldalon ide kattintva.

Balázs igazi plogging fanatikus. Nem csak Hazánkban, hanem Barcelonában is ploggingolt már. / Fotó: MTVA

Balázs igazi plogging fanatikus. Nem csak Hazánkban, hanem Barcelonában is ploggingolt már. / Fotó: MTVA

Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány környezetmérnöke és nem utolsósorban alapítója bemutatja a környezetvédelem és a sport keverékét, a ploggingot. A Svédországból indult őrületet hazai népszerűsítésében élen álló szervezetünk minden hónapban plogging szemétszedő akciókat szervez országszerte. Eddig az ország több pontján ösztönöztük a honfitársainkat plogging, illetve szemétszedések szervezésére. Ennek céljára létrehoztuk a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! című honlapunkat, ahol plogging eseményeket is lehet szervezni. Továbbá a közösségi médiában megalakítottuk a Plogging Hungary facebookos csoportunkat, ami Hazánk legnagyobb plogging közösségévé is vált az utóbbi hónapokban.

Egy ploggingos leggyakrabban a szétdobált cigicsikkekkel találkozik. / Fotó: MTVA

Egy ploggingos leggyakrabban a szétdobált cigicsikkekkel találkozik. / Fotó: MTVA

Cigicsikkek károsabbak a környezetre, mint a szívószálak

A plogging egy kiváló alkalom arra, hogy tegyünk mozogva, sportolva környezetünkért, és annak megmentéséért. Az alapítványunk korábbi eseményeinek a beszámolóit ide kattintva lehet megtekinteni.

"A hulladekvadasz.hu egyfajta tolmácsfunkciót lát el a lakosság és az önkormányzatok közt." - nyilatkozta, Szebenyi Péter. / Fotó: MTVA

“A hulladekvadasz.hu egyfajta tolmácsfunkciót lát el a lakosság és az önkormányzatok közt.” – nyilatkozta, Szebenyi Péter. / Fotó: MTVA

A magazinműsorban, Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélt a hulladekvadasz.hu szemléletformáló erejéről, az állami szervek munkáját segítő tevékenységéről. Mindezt önkéntes módon, elhivatottan ösztönözzük a lakosságot igen nagy számban. Szeptember közepén a Dunamentő szemétszedő akció keretein belül pár nap alatt közel 400 lelkes önkéntessel karöltve takarították ki a Duna pesti rakpartját.

A műsorban szó volt még a Magyar Telekom Delfin díjas Hulladékvadász applikációról is, annak működéséről, ösztönző erejéről. Az applikáció letölthető Google Playről.

Köszönjük az MTVA M1 Kék bolygó magazinműsorának a szereplési lehetőséget és a nagyszerűen összeállított felvételt. Reméljük a felvétel hatására minél többen ragadnak kesztyűt és zsákot környezetünk megmentéséért, mert nincs olyan, hogy más szemete. Az a mi szemetünk is.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek