Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
M1 Kék bolygó adásában a JÖN ploggingolt - Hulladekvadasz.hu

M1 Kék bolygó adásában a JÖN ploggingolt

Az M1 Kék bolygó magazinműsorában szerepeltek a JÖN Alapítványunk plogging bajnokai, Kertész Balázs, Szebenyi Péter és Imre Dávid.

Ploggingosok egymásközt a Városligetben. / Fotó: MTVA

Ploggingosok egymásközt a Városligetben. / Fotó: MTVA

A műsor szerkesztői nem titkolt céllal keresték meg szervezetünket, hogy bemutassák a magyarul csak szemétszedő kocogásnak nevezett ploggingot. Az adás elérhető a médiaklikk.hu oldalon ide kattintva.

Balázs igazi plogging fanatikus. Nem csak Hazánkban, hanem Barcelonában is ploggingolt már. / Fotó: MTVA

Balázs igazi plogging fanatikus. Nem csak Hazánkban, hanem Barcelonában is ploggingolt már. / Fotó: MTVA

Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány környezetmérnöke és nem utolsósorban alapítója bemutatja a környezetvédelem és a sport keverékét, a ploggingot. A Svédországból indult őrületet hazai népszerűsítésében élen álló szervezetünk minden hónapban plogging szemétszedő akciókat szervez országszerte. Eddig az ország több pontján ösztönöztük a honfitársainkat plogging, illetve szemétszedések szervezésére. Ennek céljára létrehoztuk a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! című honlapunkat, ahol plogging eseményeket is lehet szervezni. Továbbá a közösségi médiában megalakítottuk a Plogging Hungary facebookos csoportunkat, ami Hazánk legnagyobb plogging közösségévé is vált az utóbbi hónapokban.

Egy ploggingos leggyakrabban a szétdobált cigicsikkekkel találkozik. / Fotó: MTVA

Egy ploggingos leggyakrabban a szétdobált cigicsikkekkel találkozik. / Fotó: MTVA

Cigicsikkek károsabbak a környezetre, mint a szívószálak

A plogging egy kiváló alkalom arra, hogy tegyünk mozogva, sportolva környezetünkért, és annak megmentéséért. Az alapítványunk korábbi eseményeinek a beszámolóit ide kattintva lehet megtekinteni.

"A hulladekvadasz.hu egyfajta tolmácsfunkciót lát el a lakosság és az önkormányzatok közt." - nyilatkozta, Szebenyi Péter. / Fotó: MTVA

„A hulladekvadasz.hu egyfajta tolmácsfunkciót lát el a lakosság és az önkormányzatok közt.” – nyilatkozta, Szebenyi Péter. / Fotó: MTVA

A magazinműsorban, Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélt a hulladekvadasz.hu szemléletformáló erejéről, az állami szervek munkáját segítő tevékenységéről. Mindezt önkéntes módon, elhivatottan ösztönözzük a lakosságot igen nagy számban. Szeptember közepén a Dunamentő szemétszedő akció keretein belül pár nap alatt közel 400 lelkes önkéntessel karöltve takarították ki a Duna pesti rakpartját.

A műsorban szó volt még a Magyar Telekom Delfin díjas Hulladékvadász applikációról is, annak működéséről, ösztönző erejéről. Az applikáció letölthető Google Playről.

Köszönjük az MTVA M1 Kék bolygó magazinműsorának a szereplési lehetőséget és a nagyszerűen összeállított felvételt. Reméljük a felvétel hatására minél többen ragadnak kesztyűt és zsákot környezetünk megmentéséért, mert nincs olyan, hogy más szemete. Az a mi szemetünk is.

You may also like...