Lomtalanítás kezdete előtt hulladékhegyek a XVIII. kerületben

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A lomtalanítás kezdete csak november 7-én van Budapest XVIII. kerületében, de már napokkal korábban hegyekben áll a szemét az utcákban.

Évente nagy figyelem és sokszor botrányos esetek tarkítják a teljesen ingyenes lomtalanításos eseményt Budapest összes kerületében. Mindez – sajnálatos módon – az emberek tájékozatlanságából, illetve lomtalanításos “lomis” cégek ügyeskedéséből fakad.

Lomtalanítás kezdete előtt így néz ki a környék a XVIII. kerületben.

Lomtalanítás kezdete előtt így néz ki a környék a XVIII. kerületben.

Az egyik helyi olvasónk az alábbi képet és üzenetet osztotta meg velünk:
“A XVIII.ker.-ben kezdődik a lomtalanítás… HOLNAP !!!! Hosszú,tömött sorokban szállítják ide a hulladékot kisteherautókkal,kisbuszokkal… A “termés” az Üllői úttól a Fáy utcáig tart…”

"Lomis fogva" tábla jelző, hogy egy lomis befoglalta a helyet, övé a szemétdomb.

“Lomis fogva” tábla jelző, hogy egy lomis befoglalta a helyet, övé a szemétdomb.

Nem csak a helyi lakosoknak, hanem a helyi képviselőknek is meggyűlik a baja a lomtalanításkor tapasztalt problémákkal, de legfőképpen a lomizokkal. A céljuk a lakosság bevonása a tettenérésbe, a rendszámok felírásába és a lehető leggyorsabban az elkövetők kézre kerítése. Az úgynevezett szemetelők komoly büntetéseket kaphatnak tettük ellenértékeként. 

Lomtalanítási hulladék hegyek XVIII. kerületben. / Fotó: facebook.com/kadartibor5vk/

Lomtalanítási hulladék hegyek XVIII. kerületben. / Fotó: facebook.com/kadartibor5vk/

A képet mai nap (2018.11.06.) Kádár Tibor Budapest XVIII. kerület önkormányzati képviselője publikálta facebookos oldalán, az alábbi szöveggel:

3 nap alatt több köbméternyi lomot hordtak a körzet Kispesti határába. Kérdésemre a kerületi közterület felügyelet 0-24 órában őrzi a szemét hegyet, hogy további illegális lerakás ne keletkezzen. Beáta Torma képviselő társam hasonló intézkedést foganatosított a régi piac téren. – írja oldalán.

Az FKF Nonprofit Zrt. által meghirdetett fővárosi lomtalanítási “roadshow” 2018 utolsó állomásaihoz érkezett: november 7-től 21-ig Pestszentimre / Pestszentlőrinc, november 9-től 10-ig Újpest és nem utolsósorban november 23-tól 24-ig Erzsébetváros zárja. A lomtalanítás alkalmával tapasztalt kellemetlenségek felszámolásáért az FKF nagy erőkkel, napok alatt elhordja a hulladékot és állítja vissza a tiszta rendezett utcakép látványát.

Egy korábbi villámgyors takarítás Budapest egy másik kerületében.

Lomtalanítás kezdete ide vagy oda a lomok már napokkal korábban szinte minden kerületben kikerülnek az utcára. Ez a cselekmény a hulladék törvénykönyv minden írott szabályába ütközik. Köznyelven szemetelésnek minősül.

Lomtalanítás okosan? Ajánlott cikkeink a témában

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: