Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Lomtalanítás kezdete előtt hulladékhegyek a XVIII. kerületben - Hulladekvadasz.hu

Lomtalanítás kezdete előtt hulladékhegyek a XVIII. kerületben

A lomtalanítás kezdete csak november 7-én van Budapest XVIII. kerületében, de már napokkal korábban hegyekben áll a szemét az utcákban.

Évente nagy figyelem és sokszor botrányos esetek tarkítják a teljesen ingyenes lomtalanításos eseményt Budapest összes kerületében. Mindez – sajnálatos módon – az emberek tájékozatlanságából, illetve lomtalanításos „lomis” cégek ügyeskedéséből fakad.

Lomtalanítás kezdete előtt így néz ki a környék a XVIII. kerületben.

Lomtalanítás kezdete előtt így néz ki a környék a XVIII. kerületben.

Az egyik helyi olvasónk az alábbi képet és üzenetet osztotta meg velünk:
„A XVIII.ker.-ben kezdődik a lomtalanítás… HOLNAP !!!! Hosszú,tömött sorokban szállítják ide a hulladékot kisteherautókkal,kisbuszokkal… A „termés” az Üllői úttól a Fáy utcáig tart…”

"Lomis fogva" tábla jelző, hogy egy lomis befoglalta a helyet, övé a szemétdomb.

„Lomis fogva” tábla jelző, hogy egy lomis befoglalta a helyet, övé a szemétdomb.

Nem csak a helyi lakosoknak, hanem a helyi képviselőknek is meggyűlik a baja a lomtalanításkor tapasztalt problémákkal, de legfőképpen a lomizokkal. A céljuk a lakosság bevonása a tettenérésbe, a rendszámok felírásába és a lehető leggyorsabban az elkövetők kézre kerítése. Az úgynevezett szemetelők komoly büntetéseket kaphatnak tettük ellenértékeként. 

Lomtalanítási hulladék hegyek XVIII. kerületben. / Fotó: facebook.com/kadartibor5vk/

Lomtalanítási hulladék hegyek XVIII. kerületben. / Fotó: facebook.com/kadartibor5vk/

A képet mai nap (2018.11.06.) Kádár Tibor Budapest XVIII. kerület önkormányzati képviselője publikálta facebookos oldalán, az alábbi szöveggel:

3 nap alatt több köbméternyi lomot hordtak a körzet Kispesti határába. Kérdésemre a kerületi közterület felügyelet 0-24 órában őrzi a szemét hegyet, hogy további illegális lerakás ne keletkezzen. Beáta Torma képviselő társam hasonló intézkedést foganatosított a régi piac téren. – írja oldalán.

Az FKF Nonprofit Zrt. által meghirdetett fővárosi lomtalanítási „roadshow” 2018 utolsó állomásaihoz érkezett: november 7-től 21-ig Pestszentimre / Pestszentlőrinc, november 9-től 10-ig Újpest és nem utolsósorban november 23-tól 24-ig Erzsébetváros zárja. A lomtalanítás alkalmával tapasztalt kellemetlenségek felszámolásáért az FKF nagy erőkkel, napok alatt elhordja a hulladékot és állítja vissza a tiszta rendezett utcakép látványát.

Egy korábbi villámgyors takarítás Budapest egy másik kerületében.

Lomtalanítás kezdete ide vagy oda a lomok már napokkal korábban szinte minden kerületben kikerülnek az utcára. Ez a cselekmény a hulladék törvénykönyv minden írott szabályába ütközik. Köznyelven szemetelésnek minősül.

Lomtalanítás okosan? Ajánlott cikkeink a témában

You may also like...