Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lomtalanítás kezdete előtt hulladékhegyek a XVIII. kerületben

A lomtalanítás kezdete csak november 7-én van Budapest XVIII. kerületében, de már napokkal korábban hegyekben áll a szemét az utcákban.

Évente nagy figyelem és sokszor botrányos esetek tarkítják a teljesen ingyenes lomtalanításos eseményt Budapest összes kerületében. Mindez – sajnálatos módon – az emberek tájékozatlanságából, illetve lomtalanításos “lomis” cégek ügyeskedéséből fakad.

Lomtalanítás kezdete előtt így néz ki a környék a XVIII. kerületben.

Lomtalanítás kezdete előtt így néz ki a környék a XVIII. kerületben.

Az egyik helyi olvasónk az alábbi képet és üzenetet osztotta meg velünk:
“A XVIII.ker.-ben kezdődik a lomtalanítás… HOLNAP !!!! Hosszú,tömött sorokban szállítják ide a hulladékot kisteherautókkal,kisbuszokkal… A “termés” az Üllői úttól a Fáy utcáig tart…”

"Lomis fogva" tábla jelző, hogy egy lomis befoglalta a helyet, övé a szemétdomb.

“Lomis fogva” tábla jelző, hogy egy lomis befoglalta a helyet, övé a szemétdomb.

Nem csak a helyi lakosoknak, hanem a helyi képviselőknek is meggyűlik a baja a lomtalanításkor tapasztalt problémákkal, de legfőképpen a lomizokkal. A céljuk a lakosság bevonása a tettenérésbe, a rendszámok felírásába és a lehető leggyorsabban az elkövetők kézre kerítése. Az úgynevezett szemetelők komoly büntetéseket kaphatnak tettük ellenértékeként. 

Lomtalanítási hulladék hegyek XVIII. kerületben. / Fotó: facebook.com/kadartibor5vk/

Lomtalanítási hulladék hegyek XVIII. kerületben. / Fotó: facebook.com/kadartibor5vk/

A képet mai nap (2018.11.06.) Kádár Tibor Budapest XVIII. kerület önkormányzati képviselője publikálta facebookos oldalán, az alábbi szöveggel:

3 nap alatt több köbméternyi lomot hordtak a körzet Kispesti határába. Kérdésemre a kerületi közterület felügyelet 0-24 órában őrzi a szemét hegyet, hogy további illegális lerakás ne keletkezzen. Beáta Torma képviselő társam hasonló intézkedést foganatosított a régi piac téren. – írja oldalán.

Az FKF Nonprofit Zrt. által meghirdetett fővárosi lomtalanítási “roadshow” 2018 utolsó állomásaihoz érkezett: november 7-től 21-ig Pestszentimre / Pestszentlőrinc, november 9-től 10-ig Újpest és nem utolsósorban november 23-tól 24-ig Erzsébetváros zárja. A lomtalanítás alkalmával tapasztalt kellemetlenségek felszámolásáért az FKF nagy erőkkel, napok alatt elhordja a hulladékot és állítja vissza a tiszta rendezett utcakép látványát.

Egy korábbi villámgyors takarítás Budapest egy másik kerületében.

Lomtalanítás kezdete ide vagy oda a lomok már napokkal korábban szinte minden kerületben kikerülnek az utcára. Ez a cselekmény a hulladék törvénykönyv minden írott szabályába ütközik. Köznyelven szemetelésnek minősül.

Lomtalanítás okosan? Ajánlott cikkeink a témában

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek