Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Könyvbemutató, avagy hogyan Dobd ki a szemetest! - Hulladekvadasz.hu

Könyvbemutató, avagy hogyan Dobd ki a szemetest!

Könyvbemutató keretein belül november 7-én, Tóth Andinak, a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonyának első könyvének bemutatásán jártunk.

A helyszín a Magnet Közösségi Ház, ahová közel 100 környezetünkért tenni akaró érdeklődő jött el. Az eseményt előzetesen is nagy érdeklődés övezte, hiszen a közösségi médiában több mint 1500 ember jelezte érdeklődését a meghirdetett rendezvény iránt. Kiemelnénk ezenfelül, hogy a Dobd ki a szemetest! könyv megjelenése óta – az utóbbi két hétben – több mint 1000 példányszámban fogyott el.

Szép számban gyülekeztek az eseményre érkezett érdeklődök. / Fotó: Kalmár Krisztián - Hulladekvadasz.hu

Szép számban gyülekeztek az eseményre érkezett érdeklődök. / Fotó: Kalmár Krisztián – Hulladekvadasz.hu

A beszélgetés moderátora Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, bemutatta Tóth Andit, a Dobd ki a szemetest! könyv szerzőjét, zéró hulladék aktivistát, bloggert, aki 3 gyermeke és főállása mellett készítette el családi háztartásokat segítő hiánypótló kéziratát. Továbbá a könyv szakmai mentorát, kiadóját, Rémán Izabellát, a Lelkesedés Könyvek kiadó vezetőjét, akivel az írónő közösen készítette el a könyvet.

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke bemutatta a könyv készítőit. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke bemutatta a könyv készítőit. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

Az esemény családias hangulatban telt, ahol a moderátor kérdésein túl a megjelent érdeklődök is kérdést tehettek fel a könyv készítőinek:

„Mennyi pénzt lehet megspórolni a hulladékcsökkentéssel?” vagy „Miről is szól a könyv?” – hangzottak el talán a legfontosabb kérdések is a könyvvel kapcsolatban.
Tóth Andi könyve egy kifejezetten magyarországi viszonyokra íródott gyakorlati kézikönyv, amely végig vezet a családi hulladékcsökkentés megvalósítható lépésein a szemléletváltástól kezdve a szuperhaladó hulladékminimalizáló lépésekig, amiben bemutatásra kerül, hogy anyagilag is megéri „hulladék nélküli” életben gondolkodni.

Sok kérdést kaptak a könyv készítői. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Sok kérdést kaptak a könyv készítői. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A könyv készítői tudatosan arra törekedtek, hogy a könyv környezetbarát módon, minimális hulladékkal készüljön el. Az elkészült mű összes lapja újrahasznosított papírból készült el, aminek a beszerzése se volt egyszerű feladat. A nyomdáknál konkrétan hatalmas újrapapír hiányban szenvednek.

Szép számmal jelentek meg érdeklődök a Dobd ki a szemetest! című könyv bemutatóján. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Szép számmal jelentek meg érdeklődök a Dobd ki a szemetest! című könyv bemutatóján. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A könyvbemutató több mint másfél óráig tartott, aminek a végén nagyszerű, baráti beszélgetések alakultak ki. Amellett, hogy magától a szerzőtől is lehetett dedikálást kérni.

Hulladeknelkul.hu, avagy Dobd el a szemetest!

Tóth Andi hamarosan saját honlapot indít, hulladeknelkul.hu néven. Érdemes lesz odafigyelni rá.

You may also like...