Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Könyvbemutató, avagy hogyan Dobd ki a szemetest!

Könyvbemutató keretein belül november 7-én, Tóth Andinak, a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonyának első könyvének bemutatásán jártunk.

A helyszín a Magnet Közösségi Ház, ahová közel 100 környezetünkért tenni akaró érdeklődő jött el. Az eseményt előzetesen is nagy érdeklődés övezte, hiszen a közösségi médiában több mint 1500 ember jelezte érdeklődését a meghirdetett rendezvény iránt. Kiemelnénk ezenfelül, hogy a Dobd ki a szemetest! könyv megjelenése óta – az utóbbi két hétben – több mint 1000 példányszámban fogyott el.

Szép számban gyülekeztek az eseményre érkezett érdeklődök. / Fotó: Kalmár Krisztián - Hulladekvadasz.hu

Szép számban gyülekeztek az eseményre érkezett érdeklődök. / Fotó: Kalmár Krisztián – Hulladekvadasz.hu

A beszélgetés moderátora Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, bemutatta Tóth Andit, a Dobd ki a szemetest! könyv szerzőjét, zéró hulladék aktivistát, bloggert, aki 3 gyermeke és főállása mellett készítette el családi háztartásokat segítő hiánypótló kéziratát. Továbbá a könyv szakmai mentorát, kiadóját, Rémán Izabellát, a Lelkesedés Könyvek kiadó vezetőjét, akivel az írónő közösen készítette el a könyvet.

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke bemutatta a könyv készítőit. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke bemutatta a könyv készítőit. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

Az esemény családias hangulatban telt, ahol a moderátor kérdésein túl a megjelent érdeklődök is kérdést tehettek fel a könyv készítőinek:

“Mennyi pénzt lehet megspórolni a hulladékcsökkentéssel?” vagy “Miről is szól a könyv?” – hangzottak el talán a legfontosabb kérdések is a könyvvel kapcsolatban.
Tóth Andi könyve egy kifejezetten magyarországi viszonyokra íródott gyakorlati kézikönyv, amely végig vezet a családi hulladékcsökkentés megvalósítható lépésein a szemléletváltástól kezdve a szuperhaladó hulladékminimalizáló lépésekig, amiben bemutatásra kerül, hogy anyagilag is megéri “hulladék nélküli” életben gondolkodni.

Sok kérdést kaptak a könyv készítői. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Sok kérdést kaptak a könyv készítői. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A könyv készítői tudatosan arra törekedtek, hogy a könyv környezetbarát módon, minimális hulladékkal készüljön el. Az elkészült mű összes lapja újrahasznosított papírból készült el, aminek a beszerzése se volt egyszerű feladat. A nyomdáknál konkrétan hatalmas újrapapír hiányban szenvednek.

Szép számmal jelentek meg érdeklődök a Dobd ki a szemetest! című könyv bemutatóján. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Szép számmal jelentek meg érdeklődök a Dobd ki a szemetest! című könyv bemutatóján. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A könyvbemutató több mint másfél óráig tartott, aminek a végén nagyszerű, baráti beszélgetések alakultak ki. Amellett, hogy magától a szerzőtől is lehetett dedikálást kérni.

Hulladeknelkul.hu, avagy Dobd el a szemetest!

Tóth Andi hamarosan saját honlapot indít, hulladeknelkul.hu néven. Érdemes lesz odafigyelni rá.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek