Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fali polc készítése zöldséges faládából - #68 DIY - Hulladekvadasz.hu

Fali polc készítése zöldséges faládából – #68 DIY

Fali polc készítése című kreatív újrahasznosítási útmutatónkból megtudhatod, hogy mire jók a kidobásra ítélt zöldséges faládák.

Egy újabb remek ötlettel, Nagy Katalin Kreatív Hobbik csoporttagja segítségével bemutatjuk, hogyan építsd be a lakásod enteriőrjébe ezeket a kidobásra ítélt ládákat.

Alkotó: Nagy Katalin, Merion_Arts
Elkészítési idő: részletekben készítve, száradási időket beleszámítva 3 nap
Hozzávalók:

  • régi faládák
  • obs (faforgács) lap (talált)
  • magasnyomású mosó
  • rezgőfűrész
  • rezgőcsiszoló és csiszolópapír
  • csavarok
  • akkus csavarozó
  • ecset
  • vékony lazúr (vörösfenyő színű)
  • akril festék

Az alkotó gondolatai:
Sok jó újrahasznosításos ötletet olvastam az oldalatokon, szeretném megosztani veletek a saját alkotásomat is. Engem Nagy Katalinnak hívnak. Új házba költöztünk és az előző tulaj sok „hulladékot” hagyott a pincében. Nagytakarítás során faládákra akadtam, amik elég rossz állapotban voltak, mégis láttam bennük fantáziát.

faláda újrahasznosítás

Elkészítése:
Miután egy kis tisztítószerrel és magasnyomású mosóval megtisztítottam a ládákat, hagytam megszáradni őket. Száradás után hozzáláttam a csiszoláshoz; először rezgőcsiszolóval, majd a kisebb részeket, réseket csiszolópapírral tettem simává.

faláda újrahasznosítás

Miután portalanítottam a ládákat, következhetett a festés. Vörösfenyő színű vékonylazúrral festettem le a ládákat, majd hagytam egy napot száradni. A ládák oldalait az előző tulajdonos kicserélte vékony farostlemezre, ami nem sok terhet bír. (Duplán újrahasznosított ládák!) Találtam még a pincében vastagabb obs lapot, amiből kimértem, majd kivágtam a kellő méretet rezgőfűrésszel, ezután csiszoltam. Ez szolgált merevítőként a ládák között. Miután a ládákat lefestettem, és a merevítők is készen voltak, jöhetett a csavarozás.

Zöldséges ládákból készülő fali polc kezdi felvenni végleges alakját.

Zöldséges ládákból készülő fali polc kezdi felvenni végleges alakját.

A ládákat oldalukra fordítva, közéjük téve az obs lapot, akkus csavarozót használva több helyen is rögzítettem őket egymáshoz. A csavarozás után hasonló színű akrilfestékkel festettem le a maradék részeket. Ha ép ládákkal dolgozik az ember, akkor elég őket csiszolni, lefesteni, csavarozni, és kész is van!

A fali polc elkészítése végén ez a nagyszerű látvány fogadja az alkotót.

A fali polc elkészítése végén ez a nagyszerű látvány fogadja az alkotót.

Ha tetszett a zöldséges faládából fali polc című útmutatónk, akkor nézz be a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkra is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...