Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Fali polc készítése zöldséges faládából – #68 DIY

Fali polc készítése című kreatív újrahasznosítási útmutatónkból megtudhatod, hogy mire jók a kidobásra ítélt zöldséges faládák.

Egy újabb remek ötlettel, Nagy Katalin Kreatív Hobbik csoporttagja segítségével bemutatjuk, hogyan építsd be a lakásod enteriőrjébe ezeket a kidobásra ítélt ládákat.

Alkotó: Nagy Katalin, Merion_Arts
Elkészítési idő: részletekben készítve, száradási időket beleszámítva 3 nap
Hozzávalók:

  • régi faládák
  • obs (faforgács) lap (talált)
  • magasnyomású mosó
  • rezgőfűrész
  • rezgőcsiszoló és csiszolópapír
  • csavarok
  • akkus csavarozó
  • ecset
  • vékony lazúr (vörösfenyő színű)
  • akril festék

Az alkotó gondolatai:
Sok jó újrahasznosításos ötletet olvastam az oldalatokon, szeretném megosztani veletek a saját alkotásomat is. Engem Nagy Katalinnak hívnak. Új házba költöztünk és az előző tulaj sok „hulladékot” hagyott a pincében. Nagytakarítás során faládákra akadtam, amik elég rossz állapotban voltak, mégis láttam bennük fantáziát.

faláda újrahasznosítás

Elkészítése:
Miután egy kis tisztítószerrel és magasnyomású mosóval megtisztítottam a ládákat, hagytam megszáradni őket. Száradás után hozzáláttam a csiszoláshoz; először rezgőcsiszolóval, majd a kisebb részeket, réseket csiszolópapírral tettem simává.

faláda újrahasznosítás

Miután portalanítottam a ládákat, következhetett a festés. Vörösfenyő színű vékonylazúrral festettem le a ládákat, majd hagytam egy napot száradni. A ládák oldalait az előző tulajdonos kicserélte vékony farostlemezre, ami nem sok terhet bír. (Duplán újrahasznosított ládák!) Találtam még a pincében vastagabb obs lapot, amiből kimértem, majd kivágtam a kellő méretet rezgőfűrésszel, ezután csiszoltam. Ez szolgált merevítőként a ládák között. Miután a ládákat lefestettem, és a merevítők is készen voltak, jöhetett a csavarozás.

Zöldséges ládákból készülő fali polc kezdi felvenni végleges alakját.

Zöldséges ládákból készülő fali polc kezdi felvenni végleges alakját.

A ládákat oldalukra fordítva, közéjük téve az obs lapot, akkus csavarozót használva több helyen is rögzítettem őket egymáshoz. A csavarozás után hasonló színű akrilfestékkel festettem le a maradék részeket. Ha ép ládákkal dolgozik az ember, akkor elég őket csiszolni, lefesteni, csavarozni, és kész is van!

A fali polc elkészítése végén ez a nagyszerű látvány fogadja az alkotót.

A fali polc elkészítése végén ez a nagyszerű látvány fogadja az alkotót.

Ha tetszett a zöldséges faládából fali polc című útmutatónk, akkor nézz be a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkra is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek