Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hortobágyi Nemzeti Park szemetelőjét elkapták!


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

A Hortobágyi Nemzeti Park szemetelője se kerülhette el vesztét, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság gyanúsítottat elkapták és eljárás indul ellene.

Az illetékes hatóság a férfival szemben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

Szégyen és gyalázat, aki ilyet csinál megérdemli a kőkemény büntetést. / Fotó: police.hu

Szégyen és gyalázat, aki ilyet csinál megérdemli a kőkemény büntetést. / Fotó: police.hu

A rendőrségre 2018. május 29-én érkezett bejelentés arról, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területén ismeretlenek építési hulladékot helyeztek el. A rendőrök tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként kiderítették, hogy a szemetet egy budapesti építkezésről szállították a nemzeti park területére.

A nyomozók azonosították a 35 éves B. Józsefet, akit előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás adatai szerint a férfi azzal lett megbízva, hogy egy szemétlerakóhelyre szállítsa az építési törmeléket, azonban ő a nemzeti park területén hagyta azt.

Építési hulladékos zsákok telis-teli hevertek a Nemzeti Parkunkban. / Fotó: police.hu

Építési hulladékos zsákok telis-teli hevertek a Nemzeti Parkunkban. / Fotó: police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Sajnálatos módon nem csak a Hortobágyi Nemzeti Park területén történnek hasonló esetek.

Korábban a Duna-Ipoly Nemzeti Parkból érkezett illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés.

Gratulálunk az illetékes szerveknek az elkövető kézre kerítéséhez, hiszen a tettenérések okozta visszatartó erőnél nincsen elrettentőbb.

Forrás: police.hu


Videóajánló: Bemutatjuk, hogyan szerepel a MAGYAR, avagy a szemetelők levadászva!

A hulladékvadász youtube csatorna rendszeresen jelentkezik egyedi videóbloggal, tettenéréses vagy éppen hulladékvadász terepszemlével kapcsolatos videókkal.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek