Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékvadász bejelentés az RTL Klub Híradóban

Egy a napokban érkezett Hulladékvadász bejelentés került az RTL Klub Híradójának célkeresztjébe, ami Hajdúböszörmény határából érkezett.

A terület önkormányzati tulajdon, ahova a tudósítás szerint legálisan lehet letenni zöldhulladékot. Ettől függetlenül már jó ideje többféle lebomlásra képtelen hulladék került illegálisan kihelyezésre a területre.

A helyszín madártávlatból. / Fotó: RTL.hu

A helyszín madártávlatból. / Fotó: RTL.hu

Az RTL Klub stábja látványos dronfelvételekkel mutatta be a helyszínen kialakult állapotokat, ahova a honlapunkat üzemeltető, JÖN Alapítvány egyik önkéntese, Dr. Tasnády – Szilágyi Réka nyilatkozott.

Élete első televíziós nyilatkozata alkalmával Dr. Tasnády-Sziágyi Réka. / Fotó: RTL.hu

Élete első televíziós nyilatkozata alkalmával Dr. Tasnády-Sziágyi Réka. / Fotó: RTL.hu

Az önkéntesünk elmondta, hogy a napokban érkezett bejelentés feldolgozása után került publikálásra a helyszínen tapasztalt probléma, amit továbbítottunk az illetékes önkormányzathoz.

Hulladéklerakatok egy drón szemével. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladéklerakatok egy dron szemével. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az RTL Klub Híradó tudósítása a helyszínről az alábbi videóban tekinthető meg.

FONTOS! – Hazánkban már több lehetőség is van arra, hogy az illegális hulladéklerakás problémáját megoldjuk.

  • Ha csekély mennyiségű a hulladék, akkor azt magunk is elvihetjük a legközelebbi hulladékgyűjtőbe (kuka).
  • Ha a mennyiség több, amit egyedül elbírunk, akkor az illetékes önkormányzatnál írásos bejelentéssel lehet élni a hulladéklerakás problémájával kapcsolatban.
  • Ha nem akarsz az illetékes önkormányzathoz járni bejelentést intézni, akkor jelentsd be az illegális hulladékproblémát a hulladekvadasz.hu online (hagyományos) vagy támogatói expressz bejelentő űrlapján vagy az androidós telefonokon működő Hulladékvadász applikáció segítségével.
  • Ha a hulladékproblémát nem egyedül, hanem csapatosan számolnád fel, akkor szervezz szemétszedési akciót, a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő honlapon, ide kattintva.
  • Csatlakozz olyan környezetvédelmi szervezetekhez, akik rendszeresen szemétszedési akciókat szerveznek, például a JÖN Alapítvány 

Nincs elveszett hulladékvadász bejelentés. Minden beérkező bejelentést feldolgozunk és idővel továbbítunk az illetékes önkormányzatokhoz. Naponta 3-4, de olykor ennél jóval több bejelentés érkezik.

Kérjük támogasd munkánk fennmaradását, környezetünk megmentését banki átutalással vagy paypal-on.
Ezek a cikkeink is érdekelhetnek