Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hatalmas illegális szeméttelep Kál határában

Kál nagyközség határában egy hatalmas illegális szeméttelep rombolja a környezetet, ahol szinte mindenféle hulladék megtalálható.

Mindössze egy képen több tonna illegálisan lerakott hulladék látható. Vélhetően a lerakat hónapok óta növekszik ezen a területen. A település eddig még nem szerepelt a Hulladékvadászok nagy-térképén, mostanáig.

Hatalmas mennyiségű illegálisan lerakott hulladék Kál határában.

Hatalmas mennyiségű illegálisan lerakott hulladék Kál határában.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! M3-as autópálya felüljáró közelében Kálnak határában Alatka felé.”

A bejelentés időpontja: 2018.11.10.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi, építési, műanyag, elektronikai, üveg, fém, veszélyes hulladék.

Helyszín/GPS: 47.705266, 20.260114

Kál határában gyűlő illegális szeméttelep helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Kál nagyközség Heves megyében, a Füzesabonyi járásban.

Fekvése
Heves megye déli részén, a Gyöngyösi-síkon – az M3-as autópálya mellett helyezkedik el. A faluban található Kál-Kápolna vasútállomás a Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely-vasútvonal, a Kisterenye–Kál-Kápolna-vasútvonal és a Kál-Kápolna–Kisújszállás-vasútvonal csomópontja. A település a Tarna folyó völgyében fekszik.

Története
A település már a honfoglalás előtt lakott település volt. Ezt bizonyítják a régészeti kutatások során fellelt szkíta sírok és szkíta lovassírok. A község első okleveles említése 1331-ből való. 1603. június 25-én az egri káptalan Ónod várában ünnepélyesen beiktatta az ónodi és a debrői vár tartozékainak Kált. Ekkorra a falu lakossága ismét erősen megfogyott, feltehetően Eger várának 1596-os ostromával, török kézre jutásával kapcsolatos harcok során. 1597-ben csak tizenkét telkes jobbágy lakta.

Az 1701. évi összeírás tudósít arról, hogy a községet “hat idevaló örökös jobbágy és öt jövevény lakja”, utóbbiak Bodról, Alatkáról, Nagyútról, Tófaluról jöttek ide. A Rákóczi-szabadságharc időszakában a település kétszer is elpusztult. 1706 végén újból megtelepült egy-két jövevény. 1741-ben Grassalkovich Antalra ruházták a debrői uradalmat, aki kiadta a Kál pusztának telkes jobbágyokkal való benépesítésére vonatkozó telepítési szerződést. A Mária Terézia alatt megkezdett és II. József idejében befejezett országos katonai felmérés során készült térkép – amely 1783-ból származik – feltünteti Kál helyét.

Bővebben és forrás: wikipedia.