Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

PlayIT Show-n a hulladékvadászok!

A PlayIT Show Magyarország legnagyobb gamer rendezvénye, ahol első alkalommal a JÖN Alapítványunk által a hulladékvadászok komoly szerepet kapnak.

A show szervezőinek a felkérésére igazán egyedi szemléletformáló eseménnyel jelentkezünk, ahol az elektronikus eszközök gyártása és utókezelésének a globális problémájára hívjuk fel a figyelmet.

Bontott elektronikai termékek Székesfehérváron

Bontott elektronikai termékek Székesfehérváron

Mi helyünk a Rage Room!

Magyarra fordítva “dühöngő szoba”, ahol a PlayIT Show 2018-as eseményének talán legeredetibb és legújabb elemével mi jelentkezünk, ami egyszerre lesz feszültség levezető és rendhagyó módon környezetbarát is.

A Rage Roomba bárki elhozhatja elektronikus tárgyát, számítógépét, perifériás eszközeit, illetve monitorát, amit egy kőkemény baseballütővel ripityára verhet szét. Itt még nem áll meg a tudomány, hiszen következő lépésben szelektíven szétválogatjuk: műanyagot a műanyaghoz, fémet, a fémhez. Természetesen mindenki védőöltözéket kap. Senkinek nem fog bántódása esni testi épségében (a lelkekre nem vállalunk garanciát 🙂 ). Szigorúan “18+”-os az helyszín, amibe” “16+”-os korosztály is bejöhet szülői beleegyezéssel.

Az attrakciónk lényege, hogy felhívjuk a figyelmet az elektronikus hulladékok hulladékproblémájára, a túl-vagy átgondolatlan fogyasztásra, illetve mindezen termékek szelektív gyűjtésére vagy leadására.

A videón látható külföldi példán jól kivehető miről is lesz szó.

Várunk mindenkit dühöngő szobánkba egy kis csapkodásra a PlayIT Show november 17 és 18-i eseményére.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek