Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vezér utca melletti ösvényre bontott tévéket Debrecenben

A debreceni Vezér utca melletti Nagysándor halomnál található ösvényre hányták ismeretlenek illegálisa hulladékukat, ahol főként bontott tévék kerültek ki.

Ezen a területen volt az 1849-es debreceni csata, az itt álló halmot nevezték át Nagysándor-halommá, rajta a csata emlékművével, mellette egy kisebb hősi temetővel található.

Legalább 3 televízió hordtak ki az ösvényre.

Legalább 3 televízió hordtak ki az ösvényre.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok!  A szemet a Nagysándor halom és a Vezér utca közötti ösvényen van, a vasútvonal menten.”

A bejelentés időpontja: 2018.11.11.

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai hulladék.

De vajon mi lett volna a helyes út, ha a szemetelő magánszemélyként, ha nem ide hordja ki a szemetét?

  • Magánszemélyek részére teljesen ingyenes a települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban és elektromos készülékeket árusító kereskedőknél. Az EU irányelv tervezetnek megfelelően biztosítani kell, hogy a forgalomba hozó illetve a gyártó díjmentesen visszavegye, hasznosítsa a termékből származó hulladékot. Egyes veszélyes hulladékok – szárazelem, fénycső, elektromos és elektronikai hulladék – áruházak, üzletek gyűjtőiben is leadhatók.

Helyszín/GPS: 47.553889, 21.591222

A debreceni Vezér utca melletti ősvény helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek