Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kevesebb hulladékkal, könnyebben előadáson jártunk - Hulladekvadasz.hu

Kevesebb hulladékkal, könnyebben előadáson jártunk

Kevesebb hulladékkal, könnyebben című előadáson jártunk, ahol környezetünkért folyton tenni akaró szakértők előadását hallgathatta meg a nagyérdemű.

Az esemény egy belvárosi vendéglátói helyen került megrendezésre, ahová az esemény szervezői zöld vásárt is rendeztek.

Kevesebb hulladékkal, könnyebb című kerekasztal beszélgetés, a nagy érdeklődésre való tekintettel teltházas eseménnyé vált. Szó szerint tele lett ülő és álló emberekkel a helyszín – szerk.

A téma nem is lehetett volna aktuálisabb világunkat elborító mocsok (hulladék) korszakában, mint  az, hogy hogyan csökkentsük a fogyasztói társadalmunk velejáróját, a hulladéktermelésünket.

A szervezők nem lőttek mellé, amikor meghirdették az alábbi szöveggel a facebookon az eseményt:
A “zero waste”, azaz a nulla hulladék gondolata egyre sebesebben terjed, ami nagyon jó, hiszen valóban rengeteg hulladékot termelünk, ami rettenetesen megterheli az ökoszisztémát. De akármennyire is hasznos irányzat, visszájára fordulhat, ha ijesztővé válik az átlagember számára, azáltal, hogy kivitelezhetetlennek tűnik. Hogyan tehetjük meg az első lépéseket? Hogyan válasszunk köztes célokat és mi legyen a végső cél? Hogyan bánjunk a háztartásunkban keletkezett hulladékkal?

Feszült figyelemmel hallgatják a megjelentek Szebenyi Pétert, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnökét.

Feszült figyelemmel hallgatják a megjelentek Szebenyi Pétert, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnökét.

Az előadás előadói:

  • Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog és a Dobd ki a szemetest című könyv írója, aki nem mellesleg a JÖN Alapítvány szakértője,
  • Csomagolásmentes boltot vezető, Sipos Melinda,
  • Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke,
  • az esemény moderátora, Nagy Réka, Ökoanyu blog írója volt jelen.

Az eseményen Tóth Andi által szó volt a háztartásunk hulladék csökkentéséről. Arról, hogy ő mikor és miért kezdett neki háztartásának forradalmi hulladékcsökkentéséhez. Továbbá mesélt arról, hogy miért kezdett blogot írni és hogyan vált blog cikkei nyomán első könyves írónő. A november 7-én megrendezésre került Dobd ki a szemetest! – Hulladékcsökkentés lépésről lépésre című könyvének a bemutatójának a beszámolója ide kattintva megtekinthető.

Dobd ki a szemetest! című könyv két hét alatt 1000 számban fogyott el.

Dobd ki a szemetest! című könyv két hét alatt 1000 számban fogyott el.

Szebenyi Péter bemutatta a hulladekvadasz.hu – hulladék témájú hírportál és a köré kiépült hulladékvadász mozgalmat. Továbbá beszélt 2018 nyarán indított szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő honlapunkról és annak összefogásra sarkalló szemléletformáló erdejéről és mindezt üzemeltető szervezetéről, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványt (JÖN Alapítvány). Ez a szervezet vált ma Magyarország legaktívabb környezetvédelmi szervezetévé is.

Szemétszedések az év 365 napján

Szemétszedések az év 365 napján

A hulladék nélküli bevásárlási lehetőségekről, a lakosság tudatosabb fogyasztásáról és annak fejlődéséről pedig Sipos Melindát kérdezte Nagy Réka (Ökoanyu).

A Kevesebb hulladékkal, könnyebben nagyszerű, teltházas eseménye is rámutat arra, hogy napról napra egyre több embert foglalkoztat hulladéktermelése csökkentése és ezáltal környezetünk megmentése is.

Örülünk, hogy szervezetünk szakértői segítségével “zöldebbé” tehettük a környezetvédelemmel kapcsolatban érdeklődőket.

You may also like...