Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szemetelők ellen betontömbökkel | Érden így csinálják!


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Szemetelők ellen betontömbökkel veszi fel a harcot az Érdi Polgárőr Egyesület és az Érdi Közterület Fenntartó ott, ahol a legsúlyosabb a szeméthelyzet.

Korábban már több alkalommal beszámoltunk Érd Megyei Jogú Város intézkedéseiről, amit a szemetelők, a szemetelés ellen tesz. 2016-ban hajtóvadászatot indított a szemetelők ellen vagy megtisztított területeket zárt el hatalmas kőtömbökkel az ismételt szemétlerakások megakadályozására.

Betontömbökkel a szemetelők ellen. Képen Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke. / Fotó: erdmost.hu

Betontömbökkel a szemetelők ellen. Képen Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke. / Fotó: erdmost.hu

“Úgy tűnik, vége az illegális szemétlerakásnak Parkvárosban. Ma betontömböket helyezett el az Érdi Közterület Fenntartó-intézmény a Polgárőrség szervezésében több helyen is. Az Érdi Polgári Természetőrség által eddig is személyesen monitorozott és digitális szeméttérképen feldolgozott Natura 2000-es természetvédelmi területet most már minden oldalról lezárták a gépkocsiforgalom elől: az Esztergályos utca végénél, a Faragó utcai ifjúsági tábornál, valamint a Búvár, a  Betonozó utca és a Sóskúti út végénél.” – írja a erdmost.hu

Háttérben érdi családi házak. A veszély adott, de ki oldja meg? Fotó: 2016 - hulladekvadasz.hu

A Natura 2000 területre hordott hulladék és a háttérben érdi családi házak. Fotó: 2016 – hulladekvadasz.hu

A területről a honlapunkra is folyamatosan érkeztek bejelentések, amik részben Érdhez, de javarészt Sóskúthoz tatoztak. A probléma abból fakadt, hogy legtöbb esetben Érdről került illegálisan hulladék a szomszédos település közigazgatási határán belülre. Sóskút Önkormányzata levélben kifejtette számunkra, hogy a terület rendszeres takarítása hatalmas összegeket emészt fel, ami településük nehezen tud finanszírozni. A hulladékproblémát súlyosbította az, hogy a lerakatokat időnként ismeretlenek felgyújtották, vagy a nyári nagy melegben a hulladék begyulladt. Ezzel komolyan veszélyeztetve a környéken egészségét.

“Véletlen szerencse, hogy a Lőcsei úton éppen most csinálják a vízelvezetést, és azokat a régi paneleket, amelyeket lecseréltek, T. Mészáros András polgármester a rendelkezésünkre bocsátotta, az ÉKFI-n és Fülöp Sándor vállalkozón keresztül pedig eljuttatták a lezárni kívánt helyszínekre,” – mondta el Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke

A területek lezárására azért is volt éppen most szükség, mert a korábbi takarítási akció hatására az illetális hulladéklerakások felszámolása megtörtént. S így szeretnék megőrizni a területek tisztaságát.

Gratulálunk Érd szervezeteinek a szemetelők ellen tett intézkedésekért. Követendő példa lehet ez több település számára is.


De kik is azok a szemetelők? Köztünk élnek. Bemutatjuk, hogyan szemetel, a magyar, avagy a Szemetelők levadászva!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek