Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szemetelők ellen betontömbökkel | Érden így csinálják! - Hulladekvadasz.hu

Szemetelők ellen betontömbökkel | Érden így csinálják!

Szemetelők ellen betontömbökkel veszi fel a harcot az Érdi Polgárőr Egyesület és az Érdi Közterület Fenntartó ott, ahol a legsúlyosabb a szeméthelyzet.

Korábban már több alkalommal beszámoltunk Érd Megyei Jogú Város intézkedéseiről, amit a szemetelők, a szemetelés ellen tesz. 2016-ban hajtóvadászatot indított a szemetelők ellen vagy megtisztított területeket zárt el hatalmas kőtömbökkel az ismételt szemétlerakások megakadályozására.

Betontömbökkel a szemetelők ellen. Képen Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke. / Fotó: erdmost.hu

Betontömbökkel a szemetelők ellen. Képen Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke. / Fotó: erdmost.hu

„Úgy tűnik, vége az illegális szemétlerakásnak Parkvárosban. Ma betontömböket helyezett el az Érdi Közterület Fenntartó-intézmény a Polgárőrség szervezésében több helyen is. Az Érdi Polgári Természetőrség által eddig is személyesen monitorozott és digitális szeméttérképen feldolgozott Natura 2000-es természetvédelmi területet most már minden oldalról lezárták a gépkocsiforgalom elől: az Esztergályos utca végénél, a Faragó utcai ifjúsági tábornál, valamint a Búvár, a  Betonozó utca és a Sóskúti út végénél.” – írja a erdmost.hu

Háttérben érdi családi házak. A veszély adott, de ki oldja meg? Fotó: 2016 - hulladekvadasz.hu

A Natura 2000 területre hordott hulladék és a háttérben érdi családi házak. Fotó: 2016 – hulladekvadasz.hu

A területről a honlapunkra is folyamatosan érkeztek bejelentések, amik részben Érdhez, de javarészt Sóskúthoz tatoztak. A probléma abból fakadt, hogy legtöbb esetben Érdről került illegálisan hulladék a szomszédos település közigazgatási határán belülre. Sóskút Önkormányzata levélben kifejtette számunkra, hogy a terület rendszeres takarítása hatalmas összegeket emészt fel, ami településük nehezen tud finanszírozni. A hulladékproblémát súlyosbította az, hogy a lerakatokat időnként ismeretlenek felgyújtották, vagy a nyári nagy melegben a hulladék begyulladt. Ezzel komolyan veszélyeztetve a környéken egészségét.

“Véletlen szerencse, hogy a Lőcsei úton éppen most csinálják a vízelvezetést, és azokat a régi paneleket, amelyeket lecseréltek, T. Mészáros András polgármester a rendelkezésünkre bocsátotta, az ÉKFI-n és Fülöp Sándor vállalkozón keresztül pedig eljuttatták a lezárni kívánt helyszínekre,” – mondta el Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke

A területek lezárására azért is volt éppen most szükség, mert a korábbi takarítási akció hatására az illetális hulladéklerakások felszámolása megtörtént. S így szeretnék megőrizni a területek tisztaságát.

Gratulálunk Érd szervezeteinek a szemetelők ellen tett intézkedésekért. Követendő példa lehet ez több település számára is.


De kik is azok a szemetelők? Köztünk élnek. Bemutatjuk, hogyan szemetel, a magyar, avagy a Szemetelők levadászva!

You may also like...