Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lesrét út környéke szemétdombbá válása Egerben

Lesrét út nyugodott, szinte őrizetlen környéke a szemetelők játszóterévé vált, hiszen Eger ezen külvárosi része szemétdombbá válásának lehetünk tanúi.

Frissítve
2018.12.12.

Eger Megye Jopó Város Városüzemeltetési iródájától a bejelentéssel kapcsolatban az alábbi értesítést kaptuk:
“Tisztelt Címzett! Az Eger, Lesrét utca környezetében illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentésükre Az alábbi tájékoztatást adjuk. A város közigazgatási területén a köztisztasági feladatokat — beleértve az illegálisan lerakott, eldobált hulladékok összegyűjtését és elszállítását is – közszolgáltatási szerződés alapján a Városgondozás Eger Kft. végzi.

Jelzésüket követően a Bervai út — Lesrét utca kereszteződés környezetében illegálisan elhelyezett szemét összegyűjtését és elszállítását a közszolgáltató felé feladatként kiadtuk, mely  2o18.  november  3o—an  elvégzésre  is  került.  A  megtisztított  területről  készült  fotót mellékeljük. Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.”

Köszönjük Eger Önkormányzatának a kialakult hulladékprobléma felszámolását. További sikeres munkát kívánunk számukra. Támogasd a hulladekvadasz.hu fennmaradását, részletekért kattints ide.


Korábban
2018.11.15.

A Heves megyei települést is folyamatosan sújtja a szemetelők mértéktelen szemetelési éhsége, akikben nincs tisztelet környezet és ember felé sem. Fontos kiemelnünk, hogy ez az első olyan bejelentés a Hulladékvadász.hu történetében, ami az úgynevezett Expressz bejelentés funkció használatával érkezett. Köszönjük!

Postaládák köré gyűlik a szemét. Ki lehet a feladó? Maga a szemetelő?

Postaládák köré gyűlik a szemét. Ki lehet a feladó? Maga a szemetelő?

A bejelentés szövege
Kedves Hulladékvadászok! Eger külterületén, az almári részen rendszeresen vannak újabb szemétkupacok. A legfrissebb egy éjszaka odakerült hatalmas lepedőbe csomagolt batyu a bokrok között, a Lesrét út és az Apátfalvi utca (folytatásának) találkozásában. Innen a Bervai út felé haladva lehet találni pet palack kupacokat, rejtélyes fekete zsákokat, a postaládáknál szintén nagyobb a szórás. Tudomásom szerint Almár többi részén is jellemzőek a határban szemetelés nyomai. Ez lenne a természetes a természetben? Nem hinném. GPS: 47.9568436, 20.3686898 Köszönöm, ha segítetek a megoldásban.

Többféle szemétlerakat található a környéken.

Többféle szemétlerakat található a környéken.

A bejelentés időpontja: 2018.11.14.

Hulladék jellege: elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: 47.9568436, 20.3686898

Az egri Lesrét út helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek