Parlament üléstermében a Hulladékvadász!

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Parlament üléstermében rendezték meg a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) civil delegált választását, ahol a hulladékvadászatról is szó volt.

Pontosabban Szebenyi Péter, a JÖN Alapítványunk kuratóriumi elnöke beszélt a hulladékvadászat sikeréről, hiszen ügyvivői jelöltként indult az NFFT civil delegált választásán.

November 16-án az Országház üléstermében az országos hatókörű civil szervezetek szociális és egészségügyi, réteg és korosztályi, valamint oktatási és kulturális kategóriában 2-2 tanácstagot választhattak.

Szebenyi Péter 4 perces beszédében megemlítette a Hulladékvadász mozgalom hatalmas sikerét.

Szebenyi Péter 4 perces beszédében megemlítette a Hulladékvadász mozgalom hatalmas sikerét.

A jelöltek 4 percben bemutatkozhattak, vázolhatták terveiket, céljaikat. Nagyon sok érdekes és kivételes projekteket ismerhettek meg a jelenlévők. A szervezetünk vezetője közel 15 jelöltből szinte teljesen ismeretlenként a harmadikként végzett a többfordulós választáson, pár szavazattal lemaradva a második helyről.

A Nemzet templomaként is nevezett Országház üléstermében hatalmas megtiszteltetés volt részt venni az NFFT rendezvényén – Szebenyi Péter.

Úgy gondoljuk, hogy a Parlament ülésterme méltó helye volt a fenntarthatóság témájával foglalkozó esemény megrendezésének.

Az NFFT egy kivételes kezdeményezés, amit helyet és teret ad a civil szervezeteknek az állami jogalkotásában.


Mi is az a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács?

2008. október 10-én alakult meg öt párti konszenzussal az Országgyűlés kezdeményezésére, annak tanácsadó, érdekegyeztető szerveként.

A Tanács elnöke az Országgyűlés mindenkori elnöke, míg tagjait az OGY határozatban szereplő társadalmi csoportok adják. Az NFFT összetétele széles körű, tagjai között képviseltetik magukat a politikai pártok, a tudományos élet, gazdasági érdekképviseletek, valamint a civil és egyházi szervezetek delegáltjai. Az NFFT munkáját a Titkárság és a Tanács tagjaiból és szakértőkből álló munkabizottságok segítik. A munkabizottságok feladata az NFFT ügyeinek szakmai szempontú áttekintése, véleményalkotás az egyes kérdésekben, illetve javaslatokat tenni a Tanács szempontjából fontos témákra.

Bővebben: nfft.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: