Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Parlament üléstermében a Hulladékvadász!

A Parlament üléstermében rendezték meg a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) civil delegált választását, ahol a hulladékvadászatról is szó volt.

Pontosabban Szebenyi Péter, a JÖN Alapítványunk kuratóriumi elnöke beszélt a hulladékvadászat sikeréről, hiszen ügyvivői jelöltként indult az NFFT civil delegált választásán.

November 16-án az Országház üléstermében az országos hatókörű civil szervezetek szociális és egészségügyi, réteg és korosztályi, valamint oktatási és kulturális kategóriában 2-2 tanácstagot választhattak.

Szebenyi Péter 4 perces beszédében megemlítette a Hulladékvadász mozgalom hatalmas sikerét.

Szebenyi Péter 4 perces beszédében megemlítette a Hulladékvadász mozgalom hatalmas sikerét.

A jelöltek 4 percben bemutatkozhattak, vázolhatták terveiket, céljaikat. Nagyon sok érdekes és kivételes projekteket ismerhettek meg a jelenlévők. A szervezetünk vezetője közel 15 jelöltből szinte teljesen ismeretlenként a harmadikként végzett a többfordulós választáson, pár szavazattal lemaradva a második helyről.

A Nemzet templomaként is nevezett Országház üléstermében hatalmas megtiszteltetés volt részt venni az NFFT rendezvényén – Szebenyi Péter.

Úgy gondoljuk, hogy a Parlament ülésterme méltó helye volt a fenntarthatóság témájával foglalkozó esemény megrendezésének.

Az NFFT egy kivételes kezdeményezés, amit helyet és teret ad a civil szervezeteknek az állami jogalkotásában.


Mi is az a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács?

2008. október 10-én alakult meg öt párti konszenzussal az Országgyűlés kezdeményezésére, annak tanácsadó, érdekegyeztető szerveként.

A Tanács elnöke az Országgyűlés mindenkori elnöke, míg tagjait az OGY határozatban szereplő társadalmi csoportok adják. Az NFFT összetétele széles körű, tagjai között képviseltetik magukat a politikai pártok, a tudományos élet, gazdasági érdekképviseletek, valamint a civil és egyházi szervezetek delegáltjai. Az NFFT munkáját a Titkárság és a Tanács tagjaiból és szakértőkből álló munkabizottságok segítik. A munkabizottságok feladata az NFFT ügyeinek szakmai szempontú áttekintése, véleményalkotás az egyes kérdésekben, illetve javaslatokat tenni a Tanács szempontjából fontos témákra.

Bővebben: nfft.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek