Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gönc: Tanulmányi kirándulás a hulladékban - Hulladekvadasz.hu

Gönc: Tanulmányi kirándulás a hulladékban

Gönc kisvárosban járt egy iskolás csoport a napokban, ahol a tanár bemutatta egy rögtönzött tanulmányi séta keretein belül mi az a szemetelés.

Nincs is jobb módszer annál, ha bemutatjuk a globális méreteket öltött hulladékproblémát a jövő öko-nemzedékének. Gratulálunk a bejelentő tanárnőnek a probléma gyakorlatias bemutatását.

A diákok elképedve nézik a rohadó hulladékot.

A diákok elképedve nézik a rohadó hulladékot.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A tanítványaimmal tanulmányi sétán tapasztaltuk, hogy a megadott területen halmokban áll az illegálisan lerakott hulladék. A bűz szinte elviselhetetlen. Az ott lakók félnek bejelentést tenni, de látják, hogy autókkal hordják oda a szemetet. Hűtőgéptől kezdve építési hulladékon át, ruhanemű…stb. megtalálható. Jeleztem a helyi polgármesternek is, de lehet, hogy Önök által gyorsabb lesz az intézkedés. Helyszín: 3895 Gönc Kinizsi utca (Zsidó temető felé vezető része)”

A bejelentés időpontja: 2018.11.14.

Hulladék jellege: kommunális, elektromos, építési, szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 48.471158, 21.282801

[codepeople-post-map]

Gönc zsidó temetője melletti hulladékkal terhelt helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Gönc kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 65 kilométerre északkeletre. A Gönci járás székhelye; az ország egyik legészakibb városi rangú települése.

Története
Gönc német telepesfalu, a Hernád mentén, Újvár alatt letelepített királynéi német telepesfalvak egyike. Nevét 1219-ben említette először oklevél Bücij (Guncy) néven. A tatárjárás után a királynéi német telepesfalvakat a vizsolyi ispánság fogta össze, külön ispánnal az élükön.

Kun László uralkodása alatt, az 1280-as években az Aba nemzetség hatalmába került, akik a Gönctől délkeletre emelkedő hegyen felépítették Gönc várát, melynek romjait az Aba-nemzetségbeli Amadéról még ma is Amadé-várnak neveznek. Aba Amadé itt rendezte be udvartartását és a feudális anarchia korában innen intézte országos ügyeit; innen kormányozta az uralma alá tartozó vármegyéket is.

Vencel király uralkodása alatt az ifjú Károly Róbert király egy ideig Göncön tartózkodott Amadé nádornál, a várban. 1304 körül a Vencel híveiül szegődött szepesi szászok és kassai polgárok megostromolták Gönc várát, de sikertelenül. Az ostromlókat megverték és Vencel zászlaját elvették. A zászlót a gönci várnagy: Apród István elküldte a királynak Oroszországba, aki ekkor első felesége elhozatala miatt járt ott.

Bővebben és a forrás: wikipedia.