Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Gönc: Tanulmányi kirándulás a hulladékban

Gönc kisvárosban járt egy iskolás csoport a napokban, ahol a tanár bemutatta egy rögtönzött tanulmányi séta keretein belül mi az a szemetelés.

Nincs is jobb módszer annál, ha bemutatjuk a globális méreteket öltött hulladékproblémát a jövő öko-nemzedékének. Gratulálunk a bejelentő tanárnőnek a probléma gyakorlatias bemutatását.

A diákok elképedve nézik a rohadó hulladékot.

A diákok elképedve nézik a rohadó hulladékot.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A tanítványaimmal tanulmányi sétán tapasztaltuk, hogy a megadott területen halmokban áll az illegálisan lerakott hulladék. A bűz szinte elviselhetetlen. Az ott lakók félnek bejelentést tenni, de látják, hogy autókkal hordják oda a szemetet. Hűtőgéptől kezdve építési hulladékon át, ruhanemű…stb. megtalálható. Jeleztem a helyi polgármesternek is, de lehet, hogy Önök által gyorsabb lesz az intézkedés. Helyszín: 3895 Gönc Kinizsi utca (Zsidó temető felé vezető része)”

A bejelentés időpontja: 2018.11.14.

Hulladék jellege: kommunális, elektromos, építési, szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 48.471158, 21.282801

Gönc zsidó temetője melletti hulladékkal terhelt helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Gönc kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 65 kilométerre északkeletre. A Gönci járás székhelye; az ország egyik legészakibb városi rangú települése.

Története
Gönc német telepesfalu, a Hernád mentén, Újvár alatt letelepített királynéi német telepesfalvak egyike. Nevét 1219-ben említette először oklevél Bücij (Guncy) néven. A tatárjárás után a királynéi német telepesfalvakat a vizsolyi ispánság fogta össze, külön ispánnal az élükön.

Kun László uralkodása alatt, az 1280-as években az Aba nemzetség hatalmába került, akik a Gönctől délkeletre emelkedő hegyen felépítették Gönc várát, melynek romjait az Aba-nemzetségbeli Amadéról még ma is Amadé-várnak neveznek. Aba Amadé itt rendezte be udvartartását és a feudális anarchia korában innen intézte országos ügyeit; innen kormányozta az uralma alá tartozó vármegyéket is.

Vencel király uralkodása alatt az ifjú Károly Róbert király egy ideig Göncön tartózkodott Amadé nádornál, a várban. 1304 körül a Vencel híveiül szegődött szepesi szászok és kassai polgárok megostromolták Gönc várát, de sikertelenül. Az ostromlókat megverték és Vencel zászlaját elvették. A zászlót a gönci várnagy: Apród István elküldte a királynak Oroszországba, aki ekkor első felesége elhozatala miatt járt ott.

Bővebben és a forrás: wikipedia.