Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladéklerakatok a XVII. kerületi kiserdőben

Hulladéklerakatok szegélyezik Budapest, XVII. kerületi kiserdőjében haladó utakat, nem messze a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől.

A területről már több alkalommal kaptunk bejelentéseket. A Rákosmente Mezei Őrszolgálat embereivel a területet még 2016-ban be is jártuk egy terepszemle alkalmával, akik akkor elmondták, hogy szélmalomharcot vívnak a szemetelőkkel. Néha azért sikerült egyet-kettőt fűlőn csípni, de a kupacok megállíthatatlanul szaporodnak.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Budapest, 1174, Felsőbabád utcánál lévő kiserdőben kupacokban vegyes szemét található. Van egy autóbehajtó földút, valószínű, ott mennek be a járművek és öntik a szemetet az erdő különböző pontjaira (szinte mind az út mellett van). Több képet is tudok küldeni ha kell, illetve lefényképeztem a behajtó utat.

A legeredményesebb talán ennek az útnak sorompóval történő lezárása lenne.”

A bejelentés időpontja: 2018.11.20.

Hulladék jellege: elektronikai, építési, kommunális, veszélyes hulladék.

Helyszín/GPS: 47.453333, 19.236500

Az illegális hulladéklerakatok helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek