Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Egy elhunyt hulladékai Szigetszentmárton határában

Szigetszentmárton határában egy elhunyt összegyűjtött és illegálisan lerakott hulladékaira bukkant egy arra járó hulladékvadászunk.

A bejelentő szerint így akarhatott a szemetelő megválni a korábban elhunyt cuccaitól. Gyalázat vagy sem, de ez egy rakat szemét, amit megint nem oda vittek ahova kellett volna.

A bejelentésben gyászíróhírtől kezdve egészen az elhunyt közüzemi számlájáig minden megtalálható. Tiszteletlenség szerintünk, hogy egy elhunyt korábbi holmijait így dobták ki.

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadász! Ezt a 10 db zsákot egy ismeretlen hagyta 2018.11.18. reggelére a Szigetszentmárton Halász utca 17-19. számnál a kanyarban. 🙁 Ugyanaz a név jelenik meg a benne talált leveleken: H. Istvánné, 1202 Budapest, Nagy***** József utca 1**. fszt. 2. Lehet, hogy a néni csak régi lakója volt a háznak, ahonnan a szemét származik, mert több zsák is tele van ruhákkal. Előfordulhat hogy az új tulajdonos emígyen szabadult meg a néni cuccaitól. 🙁

Nagyon nagy köszönet nektek azért, amit tesztek hétről hétre a környezetünkért, hálásak vagyunk ha foglalkoztok az ügyünkkel. Maradok tisztelettel továbbra is hű követőtök, támogatótok.”

A bejelentés időpontja: 2018.11.20.

Hulladék jellege: elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: Szigetszentmárton, Halász utca 17-19.

Szigetszentmárton Halász utcai helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Szigetszentmárton festői, sokszínű – közel 750 éves – kis település, a Csepel-sziget szívében.

Története
Szigetszentmárton az ősi települések közé tartozik. Azt, hogy már több ezer éve is éltek itt emberek, azt a község négyezer éves, világhírű régészeti „őskocsi” lelete is bizonyítja, melyet jelenleg a Nemzeti Múzeumban őriznek. A település elnevezésében a Szent Márton név a templom védőszentjére utal. Szigetszentmárton neve írásban először 1285-ben fordult elő, amikor is IV.(Kun) László király egyik oklevelét innen keltezte. Lázár deák 1528-ban készített térképe is jelöli Szent Márton falut. A község a középkorban mezővárosi rangot is viselt. Buda elfoglalását követően a török összeírások szerint népes település, ahol 43 adófizető családnév szerepel a listán 26 házzal. A Buda visszafoglalására indított felszabadító háború során a falu megfogyatkozott lakossága szétszéledt. A török kiűzése után a győztes hadvezér Savoyai Jenő kapta jutalmul az egész Csepel-szigetet.

Bővebben és forrás: wikipedia