Halacska készítése kreatívan, hulladékból

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Halacska készítése a legfiatalabbak kedvence lehet, amit igazán bohém módon mutatunk be DIY rovatunkban kizárólag kreatívan, hulladékból.

Eheti alkotónk által elnevezett “bohém halacskákat” szó szerint mindenből el lehet készíteni. Akár újságpapírból vagy épp csavarokból, alkatrészekből. Itt valóban csak a fantáziánk az, ami határt szabhat. A Kreatív Hobbik útmutatónkban, Bársony Andrea fantáziájába leshetünk be egy kicsit.

Alkotó: Bársony Andrea, Kreatív újrafelhasználás

Elkészítési idő: 1-2 nap a hidegporcelán száradási ideje miatt

Hozzávalók: 

  • újságpapírból tekert pálcák
  • kupakok
  • gombok
  • hidegporcelán
  • akril festékek
  • mindenféle barkács alkatrész

újrafelhasználás

Az alkotó gondolatai:
“A minap villanyszerelés folyt nálunk. Amíg az ember villanyszerelősködött a létra tetején, én kutattam a nyitott táskájában, természetesen csak szemmel. Hangot is adtam az észrevételemnek, miszerint csupa olyan mütyürt tartalmaz a táska, amiről fogalmam sincs micsoda.

kreatív újrahasznosítás

Szegény, jó szándékú ember lévén elkezdte magyarázni… Néha letekintett rám, gondolom láthatta az abszolút teljes értetlenkedést, de legalább a nagy lelkesedést is az arcomon. Pedig ha tudta volna…. már rég homályba veszett a hangja, ugyanakkor élesen kirajzolódott előttem a kép.. Úristen! Hát ezekből gyönyörű haluszonyok lehetnének! Sohase fogom megmondani neki mire kellettek, de a lényeg, hogy kaptam egy marék nem tudom mit, aminek nagyon örültem.”

Elkészítése:

Az elkészítésükhöz nincs sok instrukciónk, állítsuk össze a saját bohém halacskáinkat tetszésünk szerint. A hidegporcelánból készítsük el a halacskák alapját, melyet majd tovább díszíthetünk. Ne felejtsünk el lyukat is tenni bele, ha a későbbiekben szeretnénk majd felakasztani.

újrafelhasználás

A “lopott” alkatrészekből, újságpapír pálcákból, kupakokból, gombokból, akril festékkel festett hidegporcelánból készültek a bohém halacskák. Imádom őket, készíteni is öröm volt!

újrafelhasználás

Ha tetszett a halacska készítése című cikkünk, nézd meg az eddigi DIY cikkeket honlapunkon, a DIY menüpontban.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: