Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Üllő elkerülő (4-es út) melletti hulladéklerakatok

Üllő elkerülő 4-es útja mellett sorakoznak az illegálisan lerakott hulladékkupacok. A külterület nem szemétdomb, de sokan azzá változtatják.

A körzetről egyszerre három bejelentést is kaptunk, amit egy bejelentésként dolgoztuk fel és továbbítunk az illetékes szervekhez.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Üllő határában a felüljáró utáni területtel kapcsolatban szeretnék 3 bejelentést tenni.
1. a megadott koordinátán elég sok használati tárgy (paplan) van kidobálva. Pontos helyszín: 47°23’06.3″N 19°21’58.2″E

Egy paplan a töltés oldalába. Volt aki felvigye oda vagy csak ledobták fentről?

Egy paplan a töltés oldalába. Volt aki felvigye oda vagy csak ledobták fentről?

2. a megadott koordinátán komplett lomtalanítás történt (műanyag használati tárgyak, műanyag kosarak). Pontos helyszín: 47°22’58.7″N 19°21’56.4″E

Van itt minden beleborítva az árokba.

Van itt minden beleborítva az árokba.

3. a megadott koordinátán szintén egy komplett lomtalanítás történt (műanyag használati tárgyak, műanyag kosarak, gyerekjáték). Pontos helyszín: 47°22’43.9″N 19°22’03.7″E ”

Kommunális, de főként lomhulladékból álló hulladéklerakat.

Kommunális, de főként lomhulladékból álló hulladéklerakat.

A bejelentés időpontja: 2018.11.19.

Hulladék jellege: lomtalanítási és kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.385083, 19.366167

Budapest melletti Üllő településéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Üllő város Pest megyében, a budapesti agglomerációban, a Vecsési járásban található. Üllő a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az M0-s autópálya közelsége miatt kiváló logisztikai övezet.

Fekvése
A település Pest megyében, Budapest agglomerációjában a Pesti-síkság szélén fekszik. Tengerszint feletti magassága 125 méter.[4] A főváros központjától 25 km-re délkeletre, a Liszt Ferenc repülőtértől 5 km távolságra található. Üllő vasútállomás Budapest-Nyugati pályaudvarról 30 perc, Kőbánya-Kispest állomásról mindössze 20 perc, autóbusszal Budapest Kispest végállomásról 30 perc a menetidő.

A települést a 400-as főút és a 4603-as számú út (az M5 és az M3 utakat köti össze) 4 részre osztja. Találkozási pontjuk a város középpontja. A település mellett halad el az M0-s és az M4-es autópálya.

Névadó
Árpád fejedelem öt fia közül Üllő volt sorban a középső. A legidősebb fivér Levente a honfoglalást az Al-Duna irányából biztosítva esett el. A 907. július 3-7-ig zajlott Pozsonyi csatában Árpád mellett három felnőtt fia vezette a magyar tyumeneket/töményeket. Üllő és Tarhos vezette az egyik seregtestet.

Bővebben és forrás: wikipedia.