Fóka megmentése a műanyag fojtásából

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Egy fóka megmentése se tartozik a legegyszerűbb napi cselekedetek közé. A Plastic Habitat videójában komoly kihívást jelent a szakavatott állatmentőnek is.

Az intagramon található fejkamerás felvételen egy foka kolóniát láthatónk, aminek egyik tagjának a nyakára horgászháló és egy piros műanyaggyűrű csavarodott. A legtöbb esetben az ilyen esetek vége a élőlény fulladása, halála. Évente több százezer élőlény pusztul el a műanyaghulladék által okozott szennyezésben.

Több esetben számoltunk be bálnák műanyaghulladék okozta haláláról, illetve arról, hogy tengeri és folyami halaink gyomrában egyre nagyobb mennyiségben találnak műanyaghulladékot.

Hogyan kerül élővizeinkbe a műanyaghulladék? Erről szóló cikkünkből és videónkból lehet tájékozódni.

A fóka megmentése bemutat egy szerencsés esetet, amikor állatvédő éppen a közelben járt és nem volt rest segíteni a szerencsétlen állaton. Rövidtávon megnyugvást jelent, de hosszútávon az állat bármikor hasonló slamasztikába kerülhet, hiszen a műanyagból egyes vélekedések szerint a tengerekben lassan több lesz mint hal.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: