Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Fóka megmentése a műanyag fojtásából

Egy fóka megmentése se tartozik a legegyszerűbb napi cselekedetek közé. A Plastic Habitat videójában komoly kihívást jelent a szakavatott állatmentőnek is.

Az intagramon található fejkamerás felvételen egy foka kolóniát láthatónk, aminek egyik tagjának a nyakára horgászháló és egy piros műanyaggyűrű csavarodott. A legtöbb esetben az ilyen esetek vége a élőlény fulladása, halála. Évente több százezer élőlény pusztul el a műanyaghulladék által okozott szennyezésben.

Több esetben számoltunk be bálnák műanyaghulladék okozta haláláról, illetve arról, hogy tengeri és folyami halaink gyomrában egyre nagyobb mennyiségben találnak műanyaghulladékot.

Hogyan kerül élővizeinkbe a műanyaghulladék? Erről szóló cikkünkből és videónkból lehet tájékozódni.

A fóka megmentése bemutat egy szerencsés esetet, amikor állatvédő éppen a közelben járt és nem volt rest segíteni a szerencsétlen állaton. Rövidtávon megnyugvást jelent, de hosszútávon az állat bármikor hasonló slamasztikába kerülhet, hiszen a műanyagból egyes vélekedések szerint a tengerekben lassan több lesz mint hal.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek