Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Maglód buszfordulójában kibelezett autóroncs

Maglód és Gyömrő buszfordulójában a bejelentő szerint lassan két éve egy kibelezett autóroncs csúfítja és szennyezi a környezetet a két település határában.

A KRESZ szerint közterületen rendszám nélküli autó nem tartózkodhat. Ezen az autón nemhogy rendszámtábla, de még kerék, sőt ajtók sincsenek.

Mit mond erre pontosan a KRESZ?
“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

Ez egyben Pest megyei Maglód városából érkezett első bejelentés is.

A buszmegálló és ami az árkában van: rohadó és veszélyes hulladékkal szennyező autóroncs.

A buszmegálló és ami az árkában van: rohadó és veszélyes hulladékkal szennyező autóroncs.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A mellékelt képeken illetve a lenti linken található roncs autó lassan két éve csúfítja az utcánkat. Az önkormányzatnak és a közterület felügyeletnek is többször jeleztük telefonon, de sajnos nem sikerült megoldaniuk a helyzetet. Csupán annyit tett az önkormányzat, hogy az aszfaltozott útról letolták a zöld területre. Kérem, ha tudnak segítsenek, hogy a roncs ne szennyezze és csúfítsa tovább az utcát.”

Ritkán látni ennyire szétbontott "autókülönlegességet" közterületen.

Ritkán látni ennyire szétbontott “autókülönlegességet” közterületen.

A bejelentés időpontja: 2018.12.04.

Hulladék jellege: autóroncs (veszélyes hulladék).

Helyszín/GPS: 47.439733, 19.374798

Maglód buszfordulójának autóroncsának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Maglód a Gödöllői-dombság és a Pesti-síkság találkozásánál fekszik, Budapest központjától 28 km-re, határától azonban csak 3 km-re található. Átlagos magassága 180 m. Közvetlen szomszédai: Gyömrő, Ecser, Üllő, Pécel és Mende. Északi részén, a Hármas-hegynél ered az Alsó-Tápió. A község északi határán a Budapestet Jászberénnyel összekötő 31-es autóút, a délin a Budapest–Újszász–Szolnok-vasútvonal húzódik. Két állomásáról, Maglód és Maglódi nyaralótól félóra alatt érhető el a Keleti pályaudvar.

A községen halad át a Budapesttől Monorig közlekedő autóbuszjárat, mely számos helyen megáll. Gyömrővel, Ecserrel és Mendével közvetlen vasúti és autóbusz-kapcsolatban áll. Pécelre és Üllőre nincs közvetlen eljutási lehetőség. Nyugati oldalán a Barátság I., délkeleti oldalán a Barátság II. kőolaj- és a Testvériség földgázvezeték halad. Az Ecser és Maglód közötti keskeny völgyben halad az M0-s budapesti körgyűrű.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek