Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Fenntartható hulladékgazdálkodás a JÖN előadásában

Fenntartható hulladékgazdálkodás címmel előadást tartottak a JÖN Alapítvány szakértői december 11-én Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzat Dísztermében.

Az Interreg Magyarország-Horvátország határon átnyúló program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok című Projekt keretein belül, a Fenntartható hulladékgazdálkodás témájában tartottak előadást.

Dr. Koósz Attila, horvát-magyar tiszteletbeli konzul. / Fotó: zegtv.hu

Dr. Koósz Attila, horvát-magyar tiszteletbeli konzul. / Fotó: zegtv.hu

Az esemény fővédnöke: dr. Koósz Attila Horvát Köztársaság TB Konzul volt, aki elmondta a programmal kapcsolatban, hogy:

“Ez ugye az  ökológia erősítése ezen keresztül a gazdasági kapcsolatok is erősödnek a két ország között. Tehát ez is elősegíti a gazdasági kapcsolatokkal a jószomszédi viszonyt” – mondta el a helyi tévé tudósítójának, dr. Koósz Attila.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítványtól

  • Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog és a Dobd ki a szemetest! című könyv írónője,
  • Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, a hulladékvadász.hu alapítója
  • Kertész Balázs, okleveles környezetmérnök mutatta be a jövő környezetvédelmét, a JÖN terveit az előadáson megjelent hazai és külföldi hallgatóknak.

Az előadásról beszámolt a Zalaegerszegi Televízió is, akinek szakértőink is interjút adtak. Az adás visszanézhető a közösségi videómegosztóról.

 

Az eseményen köszöntőt mondott, Gecse Péter alpolgármester Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzattól, aki elmondta, hogy a Zala megye székhelye eddig is sokat tett a környezetvédelem érdekében. Több beruházás indult és fejeződött be a szelektív gyűjtés, szortírozás és újrahasznosítás területén.

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere. / Fotó: zegtv.hu

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere. / Fotó: zegtv.hu

“Az elmúlt évben megvalósult egy kommunális hulladékfeldolgozó, mintegy 1,4 milliárd forintos bekerülési költséggel és jelenleg pedig zajlik egy 3,5 milliárd Ft-os hulladékfejlesztési projekteknek a közbeszerzése illetve az előkészítése. Én úgy gondolom, hogy ezzel ha nem is teljes értékűen, de komoly lépéseket teszünk a jövő felé” – mondta Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Szebenyi Péter a Zalaegerszeg Tv-nek bemutatta a Hulladékvadász mozgalmat. / Fotó: zegtv.hu

Szebenyi Péter a Zalaegerszeg Tv-nek bemutatta a Hulladékvadász mozgalmat. / Fotó: zegtv.hu

A JÖN Alapítvány szakértői egyebek mellett a környezetbarát megoldásokról és a hulladék nélküli háztartásokról beszéltek. Az előadáson továbbá bemutatásra került a hulladékvadász.hu, illetve egy készülő nagyszabású projekt, amit az illegális hulladéklerakások országos megoldására dolgoztak ki a környezetmegmentő szervezet szakértői.

Kertész Balázs bemutatja az előadáson megjelentek számára a jövőt, amit a JÖN hoz el.

Kertész Balázs bemutatja az előadáson megjelentek számára a jövőt, amit a JÖN hoz el.

Hatalmas megtiszteltetés volt a JÖN Alapítvány számára a Fenntartható Hulladékgazdálkodás előadásán előadni, bemutatni a munkánkat és vázolni a jövőbeli terveinket. Köszönjük Zalaegerszeg Önkormányzatának és az esemény főszervezőjének, a Plan for You Reklámügynökségnek a meghívást.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek