Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fenntartható hulladékgazdálkodás a JÖN előadásában - Hulladekvadasz.hu

Fenntartható hulladékgazdálkodás a JÖN előadásában

Fenntartható hulladékgazdálkodás címmel előadást tartottak a JÖN Alapítvány szakértői december 11-én Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzat Dísztermében.

Az Interreg Magyarország-Horvátország határon átnyúló program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok című Projekt keretein belül, a Fenntartható hulladékgazdálkodás témájában tartottak előadást.

Dr. Koósz Attila, horvát-magyar tiszteletbeli konzul. / Fotó: zegtv.hu

Dr. Koósz Attila, horvát-magyar tiszteletbeli konzul. / Fotó: zegtv.hu

Az esemény fővédnöke: dr. Koósz Attila Horvát Köztársaság TB Konzul volt, aki elmondta a programmal kapcsolatban, hogy:

„Ez ugye az  ökológia erősítése ezen keresztül a gazdasági kapcsolatok is erősödnek a két ország között. Tehát ez is elősegíti a gazdasági kapcsolatokkal a jószomszédi viszonyt” – mondta el a helyi tévé tudósítójának, dr. Koósz Attila.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítványtól

  • Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog és a Dobd ki a szemetest! című könyv írónője,
  • Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, a hulladékvadász.hu alapítója
  • Kertész Balázs, okleveles környezetmérnök mutatta be a jövő környezetvédelmét, a JÖN terveit az előadáson megjelent hazai és külföldi hallgatóknak.

Az előadásról beszámolt a Zalaegerszegi Televízió is, akinek szakértőink is interjút adtak. Az adás visszanézhető a közösségi videómegosztóról.

 

Az eseményen köszöntőt mondott, Gecse Péter alpolgármester Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzattól, aki elmondta, hogy a Zala megye székhelye eddig is sokat tett a környezetvédelem érdekében. Több beruházás indult és fejeződött be a szelektív gyűjtés, szortírozás és újrahasznosítás területén.

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere. / Fotó: zegtv.hu

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere. / Fotó: zegtv.hu

„Az elmúlt évben megvalósult egy kommunális hulladékfeldolgozó, mintegy 1,4 milliárd forintos bekerülési költséggel és jelenleg pedig zajlik egy 3,5 milliárd Ft-os hulladékfejlesztési projekteknek a közbeszerzése illetve az előkészítése. Én úgy gondolom, hogy ezzel ha nem is teljes értékűen, de komoly lépéseket teszünk a jövő felé” – mondta Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Szebenyi Péter a Zalaegerszeg Tv-nek bemutatta a Hulladékvadász mozgalmat. / Fotó: zegtv.hu

Szebenyi Péter a Zalaegerszeg Tv-nek bemutatta a Hulladékvadász mozgalmat. / Fotó: zegtv.hu

A JÖN Alapítvány szakértői egyebek mellett a környezetbarát megoldásokról és a hulladék nélküli háztartásokról beszéltek. Az előadáson továbbá bemutatásra került a hulladékvadász.hu, illetve egy készülő nagyszabású projekt, amit az illegális hulladéklerakások országos megoldására dolgoztak ki a környezetmegmentő szervezet szakértői.

Kertész Balázs bemutatja az előadáson megjelentek számára a jövőt, amit a JÖN hoz el.

Kertész Balázs bemutatja az előadáson megjelentek számára a jövőt, amit a JÖN hoz el.

Hatalmas megtiszteltetés volt a JÖN Alapítvány számára a Fenntartható Hulladékgazdálkodás előadásán előadni, bemutatni a munkánkat és vázolni a jövőbeli terveinket. Köszönjük Zalaegerszeg Önkormányzatának és az esemény főszervezőjének, a Plan for You Reklámügynökségnek a meghívást.

You may also like...