Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Alternatív karácsonyfa kávékapszulából – #72 DIY

Alternatív karácsonyfa kávékapszulából is elkészíthető, amihez mindössze a kreativitásodra és egy kis újrahasznosításra van szükség. Boldog karácsonyt!

Alkotó gondolatai
“Ünnepi megoldás egy espressoból? Helyesbítek… 87 espressoból! A Kreatív hobbik csoport moderátoraként elég sok időt töltök a csoportban, ezáltal akarva-akaratlanul is inspirálódom. Az újrahasznosítással készült alkotások között jelentős részt képeznek a kapszulák felhasználásával készült művek. Emiatt az utóbbi időben nagyon megfogtak a kávékapszulákból készített alkotások. Egy jó ideje már én is gyűjtöm a kapszulákat, mondván, egyszer jó lesz még valamire. Most, Karácsony közeledtével eljött az idő, hogy felhasználjam őket egy alternatív karácsonyfa készítésére.”

Alkotó: Fenyves Linda
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók: 

  • 32cm magasságú hungarocell kúp
  • 87 db kávé kapszula
  • égősor
  • két oldalú ragasztó
  • ragasztópisztoly
  • hópaszta
  • hungarocell hópehely
  • kalapács/húsklopfoló, vágódeszka
Kezdjünk is neki a kávékapszula újrahasznosításának. Díszítsük fel a fát!

Kezdjünk is neki a kávékapszula újrahasznosításának. Díszítsük fel a fát!

Elkészítése:

A kiürült, kimosott, megszárított kapszulákat egy vágódeszkán kalapács vagy húsklopfoló segítségével lapítsuk ki. A kapszulák kilapítás után ragasztópisztollyal ragasszuk fel a kúpra, de vigyázni kell, mert nagyon forróra felmelegszik az alumínium kapszula. Alternatívaként esetleg gombostűvel vagy aprócska szeggel is érdemes lehet a rögzítést megoldani.

kávékapszula újrahasznosítás Alakul!

Alakul!

Minden kapszulát egyenként nyomkodjunk a helyére, hogy ne álljon el nagyon. A felső soroknál kellett sokat igazgatni, hogy kb hány fér el. A kúp amit én használtam 32cm magas, 12 cm átmérőjű, és 9 sorban, összesen 86 db lapított kapszula van rajta plussz 1 a tetejére.

Micsoda csúcsdísz.

Micsoda csúcsdísz.

Amikor teljesen befedtem a kúpot a kapszulákkal, akkor a tetejére egy üres kapszula került, majd hópasztával csinosítottam az egész fát. Ott ahol a kapszulák fedése nem volt tökéletes oda több paszta került, máshova pedig csak ippeg-hogy.

kávékapszula újrahasznosítás Hópaszta is felkerül a kávékapszulából készülő karácsonyfánkra.

Hópaszta is felkerül a kávékapszulából készülő karácsonyfánkra.

Az egősor doboza a kúp aljára 2 oldalú ragasztóval került rögzítésre.

Az égősort szorosan a formára tekertem. A tetejére egy hungarocell hópehely került, amolyan csúcsdíszként.

Csillog-villog az alternatív karácsonyfánk. Szép nem?

Csillog-villog az alternatív karácsonyfánk. Szép nem?

Az első lépés, a majdnem végeredmény és a fényekkel díszített kávékapszula alternatív karácsonyfa.

Az első lépés, a majdnem végeredmény és a fényekkel díszített kávékapszula alternatív karácsonyfa.

Ha tetszett az alternatív karácsonyfa készítéséről szóló cikkünk, nézd meg az eddigi DIY cikkeket honlapunkon, a DIY menüpontban.
Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek