Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Alternatív karácsonyfa kávékapszulából - #72 DIY - Hulladekvadasz.hu

Alternatív karácsonyfa kávékapszulából – #72 DIY

Alternatív karácsonyfa kávékapszulából is elkészíthető, amihez mindössze a kreativitásodra és egy kis újrahasznosításra van szükség. Boldog karácsonyt!

Alkotó gondolatai
„Ünnepi megoldás egy espressoból? Helyesbítek… 87 espressoból! A Kreatív hobbik csoport moderátoraként elég sok időt töltök a csoportban, ezáltal akarva-akaratlanul is inspirálódom. Az újrahasznosítással készült alkotások között jelentős részt képeznek a kapszulák felhasználásával készült művek. Emiatt az utóbbi időben nagyon megfogtak a kávékapszulákból készített alkotások. Egy jó ideje már én is gyűjtöm a kapszulákat, mondván, egyszer jó lesz még valamire. Most, Karácsony közeledtével eljött az idő, hogy felhasználjam őket egy alternatív karácsonyfa készítésére.”

Alkotó: Fenyves Linda
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók: 

  • 32cm magasságú hungarocell kúp
  • 87 db kávé kapszula
  • égősor
  • két oldalú ragasztó
  • ragasztópisztoly
  • hópaszta
  • hungarocell hópehely
  • kalapács/húsklopfoló, vágódeszka
Kezdjünk is neki a kávékapszula újrahasznosításának. Díszítsük fel a fát!

Kezdjünk is neki a kávékapszula újrahasznosításának. Díszítsük fel a fát!

Elkészítése:

A kiürült, kimosott, megszárított kapszulákat egy vágódeszkán kalapács vagy húsklopfoló segítségével lapítsuk ki. A kapszulák kilapítás után ragasztópisztollyal ragasszuk fel a kúpra, de vigyázni kell, mert nagyon forróra felmelegszik az alumínium kapszula. Alternatívaként esetleg gombostűvel vagy aprócska szeggel is érdemes lehet a rögzítést megoldani.

kávékapszula újrahasznosítás Alakul!

Alakul!

Minden kapszulát egyenként nyomkodjunk a helyére, hogy ne álljon el nagyon. A felső soroknál kellett sokat igazgatni, hogy kb hány fér el. A kúp amit én használtam 32cm magas, 12 cm átmérőjű, és 9 sorban, összesen 86 db lapított kapszula van rajta plussz 1 a tetejére.

Micsoda csúcsdísz.

Micsoda csúcsdísz.

Amikor teljesen befedtem a kúpot a kapszulákkal, akkor a tetejére egy üres kapszula került, majd hópasztával csinosítottam az egész fát. Ott ahol a kapszulák fedése nem volt tökéletes oda több paszta került, máshova pedig csak ippeg-hogy.

kávékapszula újrahasznosítás Hópaszta is felkerül a kávékapszulából készülő karácsonyfánkra.

Hópaszta is felkerül a kávékapszulából készülő karácsonyfánkra.

Az egősor doboza a kúp aljára 2 oldalú ragasztóval került rögzítésre.

Az égősort szorosan a formára tekertem. A tetejére egy hungarocell hópehely került, amolyan csúcsdíszként.

Csillog-villog az alternatív karácsonyfánk. Szép nem?

Csillog-villog az alternatív karácsonyfánk. Szép nem?

Az első lépés, a majdnem végeredmény és a fényekkel díszített kávékapszula alternatív karácsonyfa.

Az első lépés, a majdnem végeredmény és a fényekkel díszített kávékapszula alternatív karácsonyfa.

Ha tetszett az alternatív karácsonyfa készítéséről szóló cikkünk, nézd meg az eddigi DIY cikkeket honlapunkon, a DIY menüpontban.




Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...