Komodo Nemzeti Park is a műanyagtól fuldoklik

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Komodo Nemzeti Park tengerpartját is elöntötte a műanyaghulladék. Ezen a területen élnek a sárkánygyíkoknak is nevezett, a komodoi varánuszok.

Az interneten keringő képeket elnézve mindenféle egyszer használatos műanyagpoharakról, műanyagevőeszközökről, illetve műanyagzacskók találhatóak a Indonézia tengerpartján. Egy korábbi MTI hír szerint az indonéz terület kormányzója jövőre felakarja emelni a parkba való belépők árát. De vajon a part-menti takarításra akarja használni a befolyt pénzösszegeket?

A komondoi varánuszok vajon megeszik a műanyagot?

A komondoi varánuszok vajon megeszik a műanyagot?

Elképesztően lehangoló látvány sok esetben, hogy ide jutott a világ. Olyan mértékű globális összefogásra lenne szükség, ami az egyéni érdekek helyet összefogja az emberiséget. A jelenlegi kaotikus világpolitikai-gazdasági helyzetben erre kevés esély van. A klímaváltozás mellett a mindent elborító hulladék problémája beláthatatlan következményekkel járhat, aminek hosszútávon nem ismerjük a hatását sem.

A Komodo Nemzeti Park több szempontból is csodálatos. Elég ha csak a videómegosztón látható felvételeket megnézzük a sárkánygyíkokról szóló kisfilmben.

Komodo Nemzeti Park számokban

A park Indonéziában található, 219 322 hektár területű nemzeti park. Nevét a Föld legnagyobb gyíkjáról, az itt élő komodói varánuszról kapta. A nemzeti parkot három kis sziget alkotja: Komodo, Rinja és Padar. Aki ellátogatna jövőre a parkba mindenképpen mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen egy belépő ára akár 14 millió magyar forint is lehet.

Forrás: wikipedia.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: