Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Komodo Nemzeti Park is a műanyagtól fuldoklik

Komodo Nemzeti Park tengerpartját is elöntötte a műanyaghulladék. Ezen a területen élnek a sárkánygyíkoknak is nevezett, a komodoi varánuszok.

Az interneten keringő képeket elnézve mindenféle egyszer használatos műanyagpoharakról, műanyagevőeszközökről, illetve műanyagzacskók találhatóak a Indonézia tengerpartján. Egy korábbi MTI hír szerint az indonéz terület kormányzója jövőre felakarja emelni a parkba való belépők árát. De vajon a part-menti takarításra akarja használni a befolyt pénzösszegeket?

A komondoi varánuszok vajon megeszik a műanyagot?

A komondoi varánuszok vajon megeszik a műanyagot?

Elképesztően lehangoló látvány sok esetben, hogy ide jutott a világ. Olyan mértékű globális összefogásra lenne szükség, ami az egyéni érdekek helyet összefogja az emberiséget. A jelenlegi kaotikus világpolitikai-gazdasági helyzetben erre kevés esély van. A klímaváltozás mellett a mindent elborító hulladék problémája beláthatatlan következményekkel járhat, aminek hosszútávon nem ismerjük a hatását sem.

A Komodo Nemzeti Park több szempontból is csodálatos. Elég ha csak a videómegosztón látható felvételeket megnézzük a sárkánygyíkokról szóló kisfilmben.

Komodo Nemzeti Park számokban

A park Indonéziában található, 219 322 hektár területű nemzeti park. Nevét a Föld legnagyobb gyíkjáról, az itt élő komodói varánuszról kapta. A nemzeti parkot három kis sziget alkotja: Komodo, Rinja és Padar. Aki ellátogatna jövőre a parkba mindenképpen mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen egy belépő ára akár 14 millió magyar forint is lehet.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek