Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csonkolás: Fiatal lány ujjait vitte le a petárda


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Csonkolás lett a vége a petárdával való örült játszadozásnak szilveszter előtt pár nappal: egy fiatal lány ujjait vitte le a petárda.

Petárda robbant fel egy tizenhét éves lány kezében a Győr-Moson-Sopron megyei Gyórón, a lány két ujja súlyosan megsérült – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

Petárdázol? Akár 150 ezerre is büntethetnek! 

A tájékoztatás szerint a baleset pénteken történt, a lányt kórházba vitték. A kapuvári rendőrök megállapították, hogy egy külföldi webáruházból rendelte a petárdákat a fiatal, akinek a lakásán további 12 hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le.

Ugye nem szeretnéd, hogy egy petárda lerobbantsa a kezed? Csonkolás lesz a vége. / Fotó: MTI - Illyés Tibor

Ugye nem szeretnéd, hogy egy petárda lerobbantsa a kezed? Csonkolás lesz a vége. / Fotó: MTI – Illyés Tibor

Egy bábú keze petárda felrobbanása után a pirotechnikai eszközök használatának és a szilveszterrel kapcsolatos veszélyekről tartott sajtótájékoztató utáni bemutatón a főváros IX. kerületében, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrségi Szabadidő- és Sportcentrumban 2018. december 27-én. A sajtótájékoztatót a rendőrség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat rendezte. 

A rendőrség a további balesetek elkerüléséért azt kéri, hogy pirotechnikai terméket csak engedéllyel rendelkező árusítóhelyen vásároljanak, mert az illegális árusítóktól vett termékek minősége nem ellenőrzött, általában nem szerepel rajtuk magyar nyelvű használati útmutató, ezért balesetveszélyesek.

A csonkolás nem menő. Ezért is kérünk mindenkit, hogy ne petárdázzon senki.

Forrás: MTI.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek