Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Csonkolás: Fiatal lány ujjait vitte le a petárda - Hulladekvadasz.hu

Csonkolás: Fiatal lány ujjait vitte le a petárda

Csonkolás lett a vége a petárdával való örült játszadozásnak szilveszter előtt pár nappal: egy fiatal lány ujjait vitte le a petárda.

Petárda robbant fel egy tizenhét éves lány kezében a Győr-Moson-Sopron megyei Gyórón, a lány két ujja súlyosan megsérült – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

Petárdázol? Akár 150 ezerre is büntethetnek! 

A tájékoztatás szerint a baleset pénteken történt, a lányt kórházba vitték. A kapuvári rendőrök megállapították, hogy egy külföldi webáruházból rendelte a petárdákat a fiatal, akinek a lakásán további 12 hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le.

Ugye nem szeretnéd, hogy egy petárda lerobbantsa a kezed? Csonkolás lesz a vége. / Fotó: MTI - Illyés Tibor

Ugye nem szeretnéd, hogy egy petárda lerobbantsa a kezed? Csonkolás lesz a vége. / Fotó: MTI – Illyés Tibor

Egy bábú keze petárda felrobbanása után a pirotechnikai eszközök használatának és a szilveszterrel kapcsolatos veszélyekről tartott sajtótájékoztató utáni bemutatón a főváros IX. kerületében, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrségi Szabadidő- és Sportcentrumban 2018. december 27-én. A sajtótájékoztatót a rendőrség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat rendezte. 

A rendőrség a további balesetek elkerüléséért azt kéri, hogy pirotechnikai terméket csak engedéllyel rendelkező árusítóhelyen vásároljanak, mert az illegális árusítóktól vett termékek minősége nem ellenőrzött, általában nem szerepel rajtuk magyar nyelvű használati útmutató, ezért balesetveszélyesek.

A csonkolás nem menő. Ezért is kérünk mindenkit, hogy ne petárdázzon senki.

Forrás: MTI.

You may also like...