Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tűzijáték volt a szegedi Szabadság téri sportpályán

Tűzijáték volt, de nem is akármilyen a szegedi Szabadság téri sportpályán. A nagy hangulatban ott felejtették a szilveszterezők a szemetüket. Gratulálunk!

Rengeteg szeméttel és sok ártatlan, rémült élőlény (főként kutyák és madarak) halálával járó szilveszteri mulatság mellékterméke a szemét.

Gyerekek játszanak a sportpályán az akár súlyosan szennyező pirotechnikai hulladékok közt.

Gyerekek játszanak a sportpályán az akár súlyosan szennyező pirotechnikai hulladékok közt.

Már több alkalommal felhívtuk rá a figyelmet, hogyha valaki tűzijátékozik az takarítson is fel maga után. Ez a fajta bizonyos határok közé szabályozott, de engedélyezett tevékenység amellett, hogy szennyezi a levegőt (nehézfémeket juttat a levegőbe) többek közt a talajt is szennyezi. Sok esetben a tűzijátékozók ott hagyják a játékuk maradékát. Ilyen esettel találkozhatunk most Szegeden is.

Vajon mennyibe került a szilveszteri tűzijáték vagy mennyibe került volna mindezt kidobni a legközelebbi kukába?

Vajon mennyibe került a szilveszteri tűzijáték vagy mennyibe került volna mindezt kidobni a legközelebbi kukába?

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Ezt a szemetet kedves szórakozók hagyták ott a Szabadság téri sport pályán a szórakozás után, mint az eb azt a bizonyos dolgot. Nem elég hogy őrületbe kergetik a szegény állatokat, de ahhoz sincs elég eszük, hogy eltakarítsanak maguk után… “

 A bejelentés időpontja: 2019.01.01.

Hulladék jellege: kommunális, papír, ipari hulladék.

Helyszín/GPS: 46.234870, 20.133289

A szegedi Szabadság tér tűzijáték helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek