Karácsonyi fenyőfák lepik el Budapest utcáit

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Karácsonyi fenyőfák lepik el Budapest utcáit, méghozzá, akár több százezer fenyőfáról is lehet szó, amit a következő hetekben az FKF szállít el.

Mintegy 500-600 ezer fenyőfát gyűjt össze és szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) az ünnepek után. A társaság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a kihelyezés főidőszakában, január 6-tól egy-másfél hónapig úgynevezett fenyőfa járatok szállítják el a fákat, előtte és utána normál hulladékszállító gépekkel, valamint a nagyméretű fákat külön gyűjtőjárművel gyűjtik össze.

Az FKF Nonprofit Zrt. videója a fenyőfák begyűjtéséről, újrahasznosításáról.

A fákat a kukák mellé, vagy a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére lehet kitenni úgy, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, a gépkocsi forgalmat és az úttesten parkolást sem – tudatták.
Hozzátették, a fenyőfákat összeaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba viszik. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – olvasható a közleményben.

Az FKF Nonprofit Zrt. munkavégzésével kapcsolatos információk, valamint a kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható a társaság honlapján, a www.fkf.hu oldalon, és a +36 80 353 353-as telefonszámon is lehet érdeklődni.

A vágott karácsonyi fenyőfák sorsa egyértelmű és mindenki megnyugodhat, hogyha a megadott helyekre helyezi ki, akkor biztosan újrahasznosításra kerülnek.

A karácsonyfa vásárlással kapcsolatos cikkünk ide kattintva elérhető.

Továbbá Szebenyi Péter féle karácsonyfa vásárlás.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: