Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Bejelentést tennél? 2019-től minden megváltozik! - Hulladekvadasz.hu

Bejelentést tennél? 2019-től minden megváltozik!

Bejelentést tennél a hulladekvadasz.hu -n? 2019-től minden megváltozik, vagyis átalakul, de miben is? Cikkünkben kifejtjük.

A hulladék témájú honlapunk 2019-ben már három éves. Ezalatt az idő alatt vált országos hírű szakportállá, illetve alakult ki köré Magyarország egyik legaktívabb környezetmegmentő mozgalma, a Hulladékvadász mozgalom.

2016 és 2019 között több mint 3000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentést kaptunk, amikben szép számmal voltak igazán botrányosak, amelyekről az országos média be is számolt. A bejelentések közel feléről tudjuk azt elmondani, hogy hatásukra valami elindult a hulladékprobléma megoldásával kapcsolatban, vagy megtisztításra is került.

Hulladékvadász Térkép

Hulladékvadász Térkép

Hogy történt eddig a bejelentések feldolgozása?
A bejelentéseket a 3 év alatt mindössze 1 ember töltötte fel cikkszerűen, munka és család mellett. Sajnos nem találtunk olyan önkéntest, aki a bejelentésekkel járó adminisztrációs feladattal tudta volna segíteni a munkánk összetettségét. Sajnos emiatt több száz bejelentés nem került publikálásra, mivel egy bejelentés feldolgozása, megírása közel 20 percet vett igénybe, nem beszélve a bejelentések valódi bejelentéséről az illetékes hatóságnál.

Természetesen a bejelentéseket anonim módon kezeljük, így a bejelentések az illetékes asztalán a mi nevünkkel kerültek benyújtásra. A bejelentések döntő többsége illegálisan lerakott hulladékról szól, de rendszám nélküli autókról is közlünk bejelentéseket.

Miben változik a rendszerünk?
Először is létrehoztunk egy bejelentői aloldalt, ahol a bejelentőnek regisztrálnia kell bejelentése beküldéséhez. A regisztráció után a saját profiljába töltheti fel bejelentéseit, amit az adminisztrátor jóváhagyása után nyomon követheti annak megoldását. Így válik félautomatává a rendszerünk nagy mértékben segítve a mi munkánkat is.

A hulladekvadasz.hu -n teljesen megszűnik az illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos bejelentések publikálása. Csak az expressz bejelentési funkción keresztül érkezett bejelentések kerülnek fel a fő honlapra, a többi bejelentés az aloldal bejelentések menüpontjában lesznek megtalálhatóak.

Expressz bejelentési lehetőség
Ezt egyben nevezhetnénk is úgynevezett támogatói bejelentésnek is. Ezt a lehetőség azoknak ajánljuk, akik minél hamarabb szeretnék megoldottan látni a bejelentésük helyszínén kialakult hulladékproblémát.

Mit is tartalmaz ez a funkció?

  • Kiemelten kezeljük.
  • Két napon belül feldolgozzuk cikkes formában.
  • Két napon belül az illetékeseknél bejelentjük.
  • Továbbá facebookos helyi csoportokban, ahol aktuális ott megosztjuk.

Expressz bejelentést tennél? Ide kattintva tudod megtenni.

Hulladékvadász ranglista
A bejelentések száma nem csak globálisan, hanem egyénre szabottan is nyomon követhető egy külön erre a célra létrehozott ranglistán. Így havonta díjazhatjuk a legjobb hulladékvadászokat, akik a legtöbb valós bejelentést tették és tevékenységükkel hozzájárultak környezetünk megtisztításához.

Hulladékvadászat játékszabályai

Hulladékvadász applikáció
A Magyar Telekom Delfin díjas Hulladékvadász Applikáció 2019 január 1-től nem elérhető a Google Play Áruházban. Ennek oka, hogy nem kompatibilis az új bejelentési rendszerünkkel. Továbbá három év alatt nem készült el az IOS rendszerekre szánt verzió sem, aminek oka abban keresendő, hogy a fejlesztési költségekre nincsen fedezetünk. Emiatt az applikáció fejlesztésre külön gyűjtést indítunk, hogy a felhasználói igényeket tudjuk teljesíteni.

Telekom DELFIN díj 2018 Hulladékvadász

Telekom DELFIN díj 2018 győztese, a Hulladékvadász

Támogasd a Hulladekvadasz.hu működését
Minden eddigi anyagi és bejelentési, megosztási támogatást köszönünk. A további támogatási lehetőségekről, eddigi beérkezett támogatásokról a támogatói aloldalunkról lehet tájékozódni.

Tehát, ha bejelentést tennél és továbbra is részt szeretnél venni Magyarország megtisztításában, akkor kérjük regisztrálj a bejelentő aloldalunkon.

 

Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes!