Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Bejelentést tennél? 2019-től minden megváltozik!

Bejelentést tennél a hulladekvadasz.hu -n? 2019-től minden megváltozik, vagyis átalakul, de miben is? Cikkünkben kifejtjük.

A hulladék témájú honlapunk 2019-ben már három éves. Ezalatt az idő alatt vált országos hírű szakportállá, illetve alakult ki köré Magyarország egyik legaktívabb környezetmegmentő mozgalma, a Hulladékvadász mozgalom.

2016 és 2019 között több mint 3000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentést kaptunk, amikben szép számmal voltak igazán botrányosak, amelyekről az országos média be is számolt. A bejelentések közel feléről tudjuk azt elmondani, hogy hatásukra valami elindult a hulladékprobléma megoldásával kapcsolatban, vagy megtisztításra is került.

Hulladékvadász Térkép

Hulladékvadász Térkép

Hogy történt eddig a bejelentések feldolgozása?
A bejelentéseket a 3 év alatt mindössze 1 ember töltötte fel cikkszerűen, munka és család mellett. Sajnos nem találtunk olyan önkéntest, aki a bejelentésekkel járó adminisztrációs feladattal tudta volna segíteni a munkánk összetettségét. Sajnos emiatt több száz bejelentés nem került publikálásra, mivel egy bejelentés feldolgozása, megírása közel 20 percet vett igénybe, nem beszélve a bejelentések valódi bejelentéséről az illetékes hatóságnál.

Természetesen a bejelentéseket anonim módon kezeljük, így a bejelentések az illetékes asztalán a mi nevünkkel kerültek benyújtásra. A bejelentések döntő többsége illegálisan lerakott hulladékról szól, de rendszám nélküli autókról is közlünk bejelentéseket.

Miben változik a rendszerünk?
Először is létrehoztunk egy bejelentői aloldalt, ahol a bejelentőnek regisztrálnia kell bejelentése beküldéséhez. A regisztráció után a saját profiljába töltheti fel bejelentéseit, amit az adminisztrátor jóváhagyása után nyomon követheti annak megoldását. Így válik félautomatává a rendszerünk nagy mértékben segítve a mi munkánkat is.

A hulladekvadasz.hu -n teljesen megszűnik az illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos bejelentések publikálása. Csak az expressz bejelentési funkción keresztül érkezett bejelentések kerülnek fel a fő honlapra, a többi bejelentés az aloldal bejelentések menüpontjában lesznek megtalálhatóak.

Expressz bejelentési lehetőség
Ezt egyben nevezhetnénk is úgynevezett támogatói bejelentésnek is. Ezt a lehetőség azoknak ajánljuk, akik minél hamarabb szeretnék megoldottan látni a bejelentésük helyszínén kialakult hulladékproblémát.

Mit is tartalmaz ez a funkció?

  • Kiemelten kezeljük.
  • Két napon belül feldolgozzuk cikkes formában.
  • Két napon belül az illetékeseknél bejelentjük.
  • Továbbá facebookos helyi csoportokban, ahol aktuális ott megosztjuk.

Expressz bejelentést tennél? Ide kattintva tudod megtenni.

Hulladékvadász ranglista
A bejelentések száma nem csak globálisan, hanem egyénre szabottan is nyomon követhető egy külön erre a célra létrehozott ranglistán. Így havonta díjazhatjuk a legjobb hulladékvadászokat, akik a legtöbb valós bejelentést tették és tevékenységükkel hozzájárultak környezetünk megtisztításához.

Hulladékvadászat játékszabályai

Hulladékvadász applikáció
A Magyar Telekom Delfin díjas Hulladékvadász Applikáció 2019 január 1-től nem elérhető a Google Play Áruházban. Ennek oka, hogy nem kompatibilis az új bejelentési rendszerünkkel. Továbbá három év alatt nem készült el az IOS rendszerekre szánt verzió sem, aminek oka abban keresendő, hogy a fejlesztési költségekre nincsen fedezetünk. Emiatt az applikáció fejlesztésre külön gyűjtést indítunk, hogy a felhasználói igényeket tudjuk teljesíteni.

Telekom DELFIN díj 2018 Hulladékvadász

Telekom DELFIN díj 2018 győztese, a Hulladékvadász

Támogasd a Hulladekvadasz.hu működését
Minden eddigi anyagi és bejelentési, megosztási támogatást köszönünk. A további támogatási lehetőségekről, eddigi beérkezett támogatásokról a támogatói aloldalunkról lehet tájékozódni.

Tehát, ha bejelentést tennél és továbbra is részt szeretnél venni Magyarország megtisztításában, akkor kérjük regisztrálj a bejelentő aloldalunkon.

 

Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes!