Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Pályázat: cél az illegális hulladéklerakók felszámolása

Az illegális hulladéklerakók felszámolása önkormányzati szinten ma már nem álom, hanem lehetőség. Reméljük minél több önkormányzat él is a lehetőséggel.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.

Ezen a térképen több mint 3000 illegális hulladéklerakó van. Lesz mit felszámolni.

Ezen a térképen több mint 3000 illegális hulladéklerakó van. Lesz mit felszámolni.

A támogatás célja a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése, melyet a minisztérium prioritásként kezel, ezért „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni.

Hulladékvadászok magyarországi térképe ide kattintva elérhető.

A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések.

Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500.000, legfeljebb 3.000.000 forint.

A pályázat benyújtásának időszaka: 2019. 01. 28. – 2019. 02. 28. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.

A pályázati kiírás és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok a kormany.hu oldalról tölthetőek le és a támogatással kapcsolatban felvilágosítást a kkszf.szerzodes@itm.gov.hu e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.

Az önkormányzatok harcát az illegális hulladéklerakások ellen bemutató rovatunk ide kattintva elérhető.

Hatalmas öröm a hulladékvadász.hu szerkesztőinek, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolása szinte már csak karnyújtásnyira lehet tőlünk.

A kialakult hulladékproblémák megoldása mellett gondolnunk kell a megelőzésre is, hiszen a legtöbb esetben a szemetelő ismét visszatér a tette színhelyére.

Forrás: kormany.hu