Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Pályázat: cél az illegális hulladéklerakók felszámolása - Hulladekvadasz.hu

Pályázat: cél az illegális hulladéklerakók felszámolása

Az illegális hulladéklerakók felszámolása önkormányzati szinten ma már nem álom, hanem lehetőség. Reméljük minél több önkormányzat él is a lehetőséggel.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.

Ezen a térképen több mint 3000 illegális hulladéklerakó van. Lesz mit felszámolni.

Ezen a térképen több mint 3000 illegális hulladéklerakó van. Lesz mit felszámolni.

A támogatás célja a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése, melyet a minisztérium prioritásként kezel, ezért „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni.

Hulladékvadászok magyarországi térképe ide kattintva elérhető.

A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések.

Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500.000, legfeljebb 3.000.000 forint.

A pályázat benyújtásának időszaka: 2019. 01. 28. – 2019. 02. 28. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.

A pályázati kiírás és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok a kormany.hu oldalról tölthetőek le és a támogatással kapcsolatban felvilágosítást a kkszf.szerzodes@itm.gov.hu e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.

Az önkormányzatok harcát az illegális hulladéklerakások ellen bemutató rovatunk ide kattintva elérhető.

Hatalmas öröm a hulladékvadász.hu szerkesztőinek, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolása szinte már csak karnyújtásnyira lehet tőlünk.

A kialakult hulladékproblémák megoldása mellett gondolnunk kell a megelőzésre is, hiszen a legtöbb esetben a szemetelő ismét visszatér a tette színhelyére.

Forrás: kormany.hu