Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Terény község illegális hulladéktelepe - Hulladekvadasz.hu

Terény község illegális hulladéktelepe

A Nógrád megyei Terény község illegális hulladéktelepére bukkant egy arra járó hulladékvadászunk, ahol egy ingatlanról szó szerint folyik ki az utcára a szemét.

A bejelentés tanulsága szerint a terület birtokosa megszegi a Hulladéktörvény könyvben leírtakat (2012. évi CLXXXV. törvény). Itt külön kiemelnénk a hulladéktárolásának botrányos helyzetét, a kialakult förtelmes állapotokat. Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is.

Így néz ki egy illegális hulladéklerakó telep, de vajon meddig üzemelhet zavartalanul?

Így néz ki egy illegális hulladéklerakó telep, de vajon meddig üzemelhet zavartalanul?

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász csapata ! Telefonbeszélgetésünk alapján küldöm a Nógrád megyei, Terény község Kossuth utca 69. végén illegálisan kialakított szemétlerakóról képeket. Főként ide az idehordott hulladék építési munkákból elhordásából származó bontási hulladék. Vélhetően valaki vagy valakik ide hordják hordják a hulladékot zavartalanul. Köszönöm a segítségeteket és további szép napot kívánok!”

Az építési hulladék ömlesztve beöntve a település Kossuth utcájának az oldalába.

Az építési hulladék ömlesztve beöntve a település Kossuth utcájának az oldalába.

A bejelentés időpontja: 2019.01.08.

Hulladék jellege: kommunális, építési hulladék.

A műhold felvételek szerint a hulladék évek óta gyűlhet a helyszínen. / Fotó: Google Maps

A műhold felvételek szerint a hulladék évek óta gyűlhet a helyszínen. / Fotó: Google Maps

Helyszín/GPS: 47.942864, 19.447393

[codepeople-post-map]

Terény község illegális hulladéktelepének a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

A település a wikipedia szerint

Terény (szlovákul Terany) község Nógrád megyében, a Balassagyarmati járásban. Jó állapotban megőrződött, a nógrádi paraszti hagyományokra jellemző építkezési stílusban épült házainak nagy száma, valamint a településen található jó néhány múzeum és kiállítóhely miatt a térség fontos idegenforgalmi célpontja.

Fekvése
Balassagyarmattól 20 km-re, a Szanda-patak völgyében található község. Földrajzi elhelyezkedése révén szinte zsákfalunak nevezhető, hiszen közúton kizárólag északnyugat felől, Cserháthaláp irányából, valamint dél felől, Szanda irányából közelíthető meg. Bár légvonalban közel fekszik hozzá Becske, Bercel, Bér, Bokor, Cserhátsurány, Herencsény, Magyarnándor és Mohora, sőt Hollókő is, e települések többsége közúton csak jóval hosszabb úton érhető el Terényből a légvonalban mérhető távolsághoz képest. A Terényhez legközelebb eső városok Rétság, illetve Balassagyarmat.

Forrás: wikipedia.

You may also like...