Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Karácsonyfák begyűjtése ON! (videóval)

A karácsonyfák begyűjtése minden évben vízkereszt után kezdődik meg, aminek az alkalmával az illetékes szervek több százezer fenyőfát gyűjtenek be.

“Megindultak az úgynevezett fenyőjáratok, amelyek a kidobott karácsonyfákat szállítják el a szemétégetőbe. Csak a fővárosban több, mint fél millió fától szabadulnak meg az egy-másfél hónapos időszak alatt az emberek.” – hangzik el az ATV Híradójának a riportjában, ahol honlapunk főszerkesztője is nyilatkozik a hírműsor szerkesztőinek.

A karácsonyfák utóéletével egy cikk erejéig a Magyar Hírlap is foglakozik, amiben Szebenyi Péter, a hulladekvadasz.hu főszerkesztője és a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke nyilatkozik a hírlap munkatársainak a megkeresésére. A cikk ide kattintva megtekinthető.

Vannak olyan esetek, amikor egyes családoknál a karácsonyi fenyőfa eltávolítása olykor hajmeresztő mutatványokkal társul. A képen egy 4. emeletről kidobott fenyő látható, ahogy egy másik fára akadt fent.

Az ATV Híradójában bemutatót esett még 2012-ben történt. / Forrás: ATV.hu

Az ATV Híradójában bemutatót esett még 2012-ben történt. / Forrás: ATV.hu

Mindenkinek azt javasoljuk, hogy kézben vigye le a kijelölt hulladékgyűjtő helyre, vagy helyezze szintén kézzel a kommunális hulladékgyűjtője mellé. Semmiféleképp ne probálja kidobni a lakása ablakából a karácsonyi fenyőfáját vagy más hulladékát.

A kidobott karácsonyfák begyűjtése minden évben egy rutin feladatnak számít, ami csak a lakosság megfelelő hozzáállásával jöhet létre.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek