Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon - Hulladekvadasz.hu

Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon

Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon  a magas szállópor-tartalom miatt – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-nek.

További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác.

Légszennyezés, a néma gyilkos!

Légszennyezés, a néma gyilkos!

A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek – például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés – jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív – és érrendszerre is káros hatással bír – tették hozzá. Egészségügyi hatásairól bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Egészségtelen a levegő Magyarország több pontján is. / Fotó: idokep.hu

Egészségtelen a levegő Magyarország több pontján is. / Fotó: idokep.hu

Az egészségtelen a levegő miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

Az idokep.hu szmogtérképén rendszeresen lehet követni a magyarországi légszennyezettségi adatokat.

Forrás: MTI

You may also like...