Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon

Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon  a magas szállópor-tartalom miatt – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-nek.

További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác.

Légszennyezés, a néma gyilkos!

Légszennyezés, a néma gyilkos!

A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek – például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés – jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív – és érrendszerre is káros hatással bír – tették hozzá. Egészségügyi hatásairól bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Egészségtelen a levegő Magyarország több pontján is. / Fotó: idokep.hu

Egészségtelen a levegő Magyarország több pontján is. / Fotó: idokep.hu

Az egészségtelen a levegő miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

Az idokep.hu szmogtérképén rendszeresen lehet követni a magyarországi légszennyezettségi adatokat.

Forrás: MTI

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek