Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Egészségtelen a levegő minősége Budapesten és Putnokon  a magas szállópor-tartalom miatt – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-nek.

További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác.

Légszennyezés, a néma gyilkos!

Légszennyezés, a néma gyilkos!

A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek – például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés – jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív – és érrendszerre is káros hatással bír – tették hozzá. Egészségügyi hatásairól bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Egészségtelen a levegő Magyarország több pontján is. / Fotó: idokep.hu

Egészségtelen a levegő Magyarország több pontján is. / Fotó: idokep.hu

Az egészségtelen a levegő miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

Az idokep.hu szmogtérképén rendszeresen lehet követni a magyarországi légszennyezettségi adatokat.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: