Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékégetés ROSSZ! Jelentsd be, ha tapasztalod! - Hulladekvadasz.hu

Hulladékégetés ROSSZ! Jelentsd be, ha tapasztalod!

Illegális hulladékégetés ROSSZ! – Ez az alcíme a JÖN Alapítványunk, Füst-Öl téli kampányának, amiben a hulladékégetés káros hatásaira hívja fel a figyelmet.

Ennek a téli kampánynak a keretein belül indítjuk el és adunk lehetőséget a lakosságnak, hogy együtt feltérképezzük Magyarország hulladékégető gócpontjait. A tiszta levegőért és az egészségükért aggódó lakosság a bejelentési aloldalunkon regisztrálva (lehet anoniman is) jelenthetik be az illegális hulladéklerakások mellett azt, ha valaki hulladékot éget.

Hulladékégetéssel kapcsolatos bejelentéseket ide kattintva lehet megtenni.

Tovább nőtt a légszennyezettség az országban 2019-ben is. / Fotó: idokep.hu

Tovább nőtt a légszennyezettség az országban 2019-ben is. / Fotó: idokep.hu

Sokan, ha hulladékégetést tapasztalnak legtöbb esetben elfordítják a fejüket, mit sem sejtve annak komoly egészségügyi veszélyeivel. Közös ügyünk, hogy tegyünk ellene, hiszen a társadalom minden egyes tagját, szegényt és gazdagot is egyaránt érint. Az illegális hulladékégetés által a légtérbe kerülő mérgező anyagok súlyos megbetegedéseket okozhatnak.

Tudni illik, hogy a lakossági hulladékégetés szigorúan tilos és büntetendő.

Az illegális hulladékégetés bejelentésnek a menete:

  1. Észleljük a problémát.
  2. Megbizonyosodunk arról, hogy hulladékégetésről van szó.
  3. Fotót készítünk a problémáról (fontos, hogy ne utána, hanem közben, amikor történik).
  4. Bejelentjük a hulladekvadasz.hu bejelentési aloldalán.
Légszennyezés, a néma gyilkos!

Légszennyezés, a néma gyilkos!

Füst-Öl térkép, a tiszta levegőért

A térkép létrehozásával segítséget szeretnénk nyújtani az illetékes hatóságoknak a hulladékégetők felméréséhez és azok megszüntetéséhez. A bejelentések felkerülnek a hulladékégetéssel kapcsolatos nagy térképre, amin feltudjuk mérni a lakosság vélt hulladékégetési tevékenységeit. A bejelentésben nevek és pontos címek nem fognak szerepelni, de a Google Maps térképén jelölve lesznek gócpontként, képpel együtt.

Mérgező füst és nyomor Nógrád megyében.

Mérgező füst és nyomor Nógrád megyében

Mit tegyünk, ha hulladékot éget a szomszéd? című cikkünk nyomán kaptuk egy levelet Nógrád megyéből egyik kedves olvasónktól, aki már szinte mindent megpróbált azért, hogy jobb belátásra bírja szomszédjait, mindhiába. A levele mélyen elgondolkodtató és valós problémákat mutat be Magyarország elmaradottabb részeiről, ahol a környezeti tudat és szemételformálásról még sosem hallottak. Különvélemény rovatunkban a levél ide kattintva olvasható.

A XXI. században javarészt már nem a gyárak, hanem a lakossági „gyárkémények” a felelősek a rossz levegőért. Egyben viszont biztosak lehetünk a hulladékégetés ROSSZ!

You may also like...