Szétvert autó a Mexikói út MÁV töltésénél

Szétvert autó található hónapok óta budapesti Mexikói út MÁV töltésénél. Éve óta kapjuk erről a környékről a bejelentéseket, mindhiába.

A Főváros és Zugló egyik szégyenfoltja ez a környék, ahol a Mexikói út  a Francia úttal egyetemben állandó szemétlerakások helyszíne. Tettenérés nincs, vagy csekély mértékben, viszont a probléma állandó.

A MÁV töltés árnyékában hagyott rendszám nélküli autó. Budapest 2019.

A MÁV töltés árnyékában hagyott rendszám nélküli autó. Budapest 2019.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Ez a roncs néhány hónapja ott díszeleg a Mexikói út MÁV töltésénél. Nincsenek illúzióim, egy darabig még ott is lesz, ha abból indulok ki, hogy a töltés másik oldalán lévő roncs a szeptemberi jelentés óta még mindig ott van.

Mit mond erre pontosan a KRESZ?
“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

A szétvert autó a bejelentés szerint néhány hónapja vesztegel a helyszínen.

A szétvert autó a bejelentés szerint néhány hónapja vesztegel a helyszínen.

A bejelentés időpontja: 2019.01.15.

Hulladék jellege: autóroncs.

Helyszín/GPS: 47.505069, 19.110168

[codepeople-post-map]

A szétvert autó zuglói helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak, illetve a Zuglói Önkormányzati Rendészetnek.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...