Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szétvert autó a Mexikói út MÁV töltésénél

Szétvert autó található hónapok óta budapesti Mexikói út MÁV töltésénél. Éve óta kapjuk erről a környékről a bejelentéseket, mindhiába.

A Főváros és Zugló egyik szégyenfoltja ez a környék, ahol a Mexikói út  a Francia úttal egyetemben állandó szemétlerakások helyszíne. Tettenérés nincs, vagy csekély mértékben, viszont a probléma állandó.

A MÁV töltés árnyékában hagyott rendszám nélküli autó. Budapest 2019.

A MÁV töltés árnyékában hagyott rendszám nélküli autó. Budapest 2019.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Ez a roncs néhány hónapja ott díszeleg a Mexikói út MÁV töltésénél. Nincsenek illúzióim, egy darabig még ott is lesz, ha abból indulok ki, hogy a töltés másik oldalán lévő roncs a szeptemberi jelentés óta még mindig ott van.

Mit mond erre pontosan a KRESZ?
“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

A szétvert autó a bejelentés szerint néhány hónapja vesztegel a helyszínen.

A szétvert autó a bejelentés szerint néhány hónapja vesztegel a helyszínen.

A bejelentés időpontja: 2019.01.15.

Hulladék jellege: autóroncs.

Helyszín/GPS: 47.505069, 19.110168

A szétvert autó zuglói helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak, illetve a Zuglói Önkormányzati Rendészetnek.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek