Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Környezetvédelmi továbbképzés Zalaegerszegen

A környezetvédelmi továbbképzés alkalmával pedagógusoknak adtak előadást a JÖN Alapítvány szakértői az Eco Smart Cities program keretein belül.

A Zalaegerszegen megrendezett programot az ökológiailag okos és fenntartható városok című magyar-horvát projekt keretében szervezték meg pedagógusok részére, 2019. január 16-án szerdán.

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármester beszéde közben. / Fotó: zegtv.hu

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármester beszéde közben. / Fotó: zegtv.hu

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere a rendezvény megnyitó beszédében a programban rejlő innovációról és lehetőségekről beszélt. Továbbá arról, hogy a város 26 millió forint támogatást kapott szemléletformáló és tudásalapú képzések megrendezésére, a földbe süllyeszthető szelektív kukák és egy illegális hulladéklerakások bejelentésére szolgáló applikáció fejlesztésére.

Katkó Lajos, természetvédelmi mérnök. / Fotó: zegtv.hu

Katkó Lajos, természetvédelmi mérnök. / Fotó: zegtv.hu

Katkó Lajos, természetvédelmi szakértő a természetvédelem és a környezettudatos nevelés viszonyáról adott egy figyelemfelkeltő előadást, amiben bemutatta saját családi tapasztaltait is. Két gyermek büszke édesapjaként fontosnak tartja a gyerekek természetközeli nevelését.

Szebenyi Péter a zöldhulladék legegyszerűbb újrahasznosításáról adott továbbképzést, a komposztálásról.

Szebenyi Péter a zöldhulladék legegyszerűbb újrahasznosításáról adott továbbképzést, a komposztálásról.

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke a zöldhulladék problémájának megoldásáról, a komposztálásról, az avarégetés betiltásáról és a kertészkedés fontosságáról adott hiánypótló előadást az egybegyűlteknek. Elmondása szerint ma Magyarországon 17 településen tiltott az avarégetés és a fennmaradó több mint 100 településen helyi rendelethez kötött, ami sok esetben hozzájárul a rossz levegő kialakulásához.

Kertész Balázs, a Zalaegerszeg TV-nek adott interjúja közben. / Fotó: zegtv.hu

Kertész Balázs, a Zalaegerszeg TV-nek adott interjúja közben. / Fotó: zegtv.hu

A JÖN Alapítvány alapítója, Kertész Balázs a környezetvédelem az IT szektorban című előadásában mutatta be, hogyan tudunk takarékosabban bánni elektromos készülékeinkkel. Továbbá tájékoztatta az egybegyűlteket a legújabb környezetbarát technológiákról is.

 

A környezetvédelmi továbbképzés végén az érdeklődők kérdésekkel bombázták a JÖN Alapítvány szakértőit. Kérdés volt bőven. A rendezvény nagyszerű hangulatban ért véget.

A Jövő Öko-Nemzetéke (JÖN) Alapítvány előadások, rendezvények, céges csapatépítő szemétszedések szervezését vállalja, részletek itt.

Egy hónappal korábban a JÖN szakértői a Fenntartható Hulladékgazdálkodásról adtak előadást Zalaegerszeg dísztermében. Köszönjük Zalaegerszeg Önkormányzatának és az esemény főszervezőjének, a Plan for You Reklámügynökségnek a meghívást.


Az esemény leírása kiírás szerint

A gyakorlatorientált képzésnek az volt a célja támogatást nyújtson a pedagógusoknak ahhoz, hogy megismerjék és alkalmazzák az Interreg Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok c. projekt kézikönyvében lefektetett információkat.

A továbbképzés célja a tanulók 21. századi készségeinek fejlesztésére építve, a szükséges környezetvédelmi és hulladékkezelési ismeretek birtokában, felkészíteni a tanárokat arra, hogy képesek legyenek kialakítani egy inspiráló gyakorlati tanítási-tanulási környezetet, amelyben a legújabb technológiák használata szolgálja a kitűzött „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok c. projekt céljainak megvalósítását.

A résztvevő pedagógusok a továbbképzést követően – egy az általuk kiválasztott tanórán – a továbbképzés szervezője által elkészített on-line kérdőíveket a diákok rendelkezésére bocsátják. A kiértékelést követően egy következő alkalommal az eredményekről történő beszélgetéssel zárják az oktatást.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek