Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Környezetvédelmi továbbképzés Zalaegerszegen - Hulladekvadasz.hu

Környezetvédelmi továbbképzés Zalaegerszegen

A környezetvédelmi továbbképzés alkalmával pedagógusoknak adtak előadást a JÖN Alapítvány szakértői az Eco Smart Cities program keretein belül.

A Zalaegerszegen megrendezett programot az ökológiailag okos és fenntartható városok című magyar-horvát projekt keretében szervezték meg pedagógusok részére, 2019. január 16-án szerdán.

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármester beszéde közben. / Fotó: zegtv.hu

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármester beszéde közben. / Fotó: zegtv.hu

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere a rendezvény megnyitó beszédében a programban rejlő innovációról és lehetőségekről beszélt. Továbbá arról, hogy a város 26 millió forint támogatást kapott szemléletformáló és tudásalapú képzések megrendezésére, a földbe süllyeszthető szelektív kukák és egy illegális hulladéklerakások bejelentésére szolgáló applikáció fejlesztésére.

Katkó Lajos, természetvédelmi mérnök. / Fotó: zegtv.hu

Katkó Lajos, természetvédelmi mérnök. / Fotó: zegtv.hu

Katkó Lajos, természetvédelmi szakértő a természetvédelem és a környezettudatos nevelés viszonyáról adott egy figyelemfelkeltő előadást, amiben bemutatta saját családi tapasztaltait is. Két gyermek büszke édesapjaként fontosnak tartja a gyerekek természetközeli nevelését.

Szebenyi Péter a zöldhulladék legegyszerűbb újrahasznosításáról adott továbbképzést, a komposztálásról.

Szebenyi Péter a zöldhulladék legegyszerűbb újrahasznosításáról adott továbbképzést, a komposztálásról.

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke a zöldhulladék problémájának megoldásáról, a komposztálásról, az avarégetés betiltásáról és a kertészkedés fontosságáról adott hiánypótló előadást az egybegyűlteknek. Elmondása szerint ma Magyarországon 17 településen tiltott az avarégetés és a fennmaradó több mint 100 településen helyi rendelethez kötött, ami sok esetben hozzájárul a rossz levegő kialakulásához.

Kertész Balázs, a Zalaegerszeg TV-nek adott interjúja közben. / Fotó: zegtv.hu

Kertész Balázs, a Zalaegerszeg TV-nek adott interjúja közben. / Fotó: zegtv.hu

A JÖN Alapítvány alapítója, Kertész Balázs a környezetvédelem az IT szektorban című előadásában mutatta be, hogyan tudunk takarékosabban bánni elektromos készülékeinkkel. Továbbá tájékoztatta az egybegyűlteket a legújabb környezetbarát technológiákról is.

 

A környezetvédelmi továbbképzés végén az érdeklődők kérdésekkel bombázták a JÖN Alapítvány szakértőit. Kérdés volt bőven. A rendezvény nagyszerű hangulatban ért véget.

A Jövő Öko-Nemzetéke (JÖN) Alapítvány előadások, rendezvények, céges csapatépítő szemétszedések szervezését vállalja, részletek itt.

Egy hónappal korábban a JÖN szakértői a Fenntartható Hulladékgazdálkodásról adtak előadást Zalaegerszeg dísztermében. Köszönjük Zalaegerszeg Önkormányzatának és az esemény főszervezőjének, a Plan for You Reklámügynökségnek a meghívást.


Az esemény leírása kiírás szerint

A gyakorlatorientált képzésnek az volt a célja támogatást nyújtson a pedagógusoknak ahhoz, hogy megismerjék és alkalmazzák az Interreg Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok c. projekt kézikönyvében lefektetett információkat.

A továbbképzés célja a tanulók 21. századi készségeinek fejlesztésére építve, a szükséges környezetvédelmi és hulladékkezelési ismeretek birtokában, felkészíteni a tanárokat arra, hogy képesek legyenek kialakítani egy inspiráló gyakorlati tanítási-tanulási környezetet, amelyben a legújabb technológiák használata szolgálja a kitűzött „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok c. projekt céljainak megvalósítását.

A résztvevő pedagógusok a továbbképzést követően – egy az általuk kiválasztott tanórán – a továbbképzés szervezője által elkészített on-line kérdőíveket a diákok rendelkezésére bocsátják. A kiértékelést követően egy következő alkalommal az eredményekről történő beszélgetéssel zárják az oktatást.

You may also like...