Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Állatkínzás: szemétdombra dobták a beteg kutyát - Hulladekvadasz.hu

Állatkínzás: szemétdombra dobták a beteg kutyát

Az állatkínzás az egyik legundorítóbb dolog, amit egy emberi lény elkövethet. Mostani esetünkben egy beteg kutyát dobtak szőnyegbe csavarva egy szemétdombra.

„Szörnyű állapotban volt a kutya, akire egy szeméttelepen bukkantak rá – az állatot egy szőnyegbe csavarva egy szemétkupac tetejére vetették egykori gazdái. A fehér német juhász-keverék kutyát azonnal állatorvoshoz szállították, miután egy járókelő rábukkant a szeméthalom tetején pihegő, rémes állapotban lévő állatra. A kutyát egy durva szőnyegbe csavarva vetették szemétdombra egykori gazdái, akiknek személyazonosságáról eddig sajnos nem derült ki semmi. Az állatorvosnál mindent megtettek a kutyáért, akit azonban rövid ideig tartó, enyhe javulás után kénytelenek voltak elaltatni. Az állatvédők megköszönték a segítségért telefonáló személynek, hogy a hosszú, kínokkal teli halál helyett megkönnyítette a kutya utolsó perceit, de továbbra is keresik az állat tulajdonosait, hogy felelősségre vonhassák őket tettükért.” – írja a kutyafan című honlap.

A szemétdombra hajított kutya. / Fotó: kutyafan.hu

A szemétdombra hajított kutya. / Fotó: kutyafan.hu

De senki se legyen abban a hiszemben, hogy ez egyedi eset. Már több olyan illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés kaptunk az elmúlt években, ahol nem csak szemét, hanem élő háziállatok is kikerültek. Ilyen volt legutóbb Szegeden, ahova egy fekete pulit hánytak le a platós kocsiról. Több esetben viszont olyan bejelentéseket is kaptunk, amiben arról panaszkodnak a gazdik, hogy kis kedvencük a szétdobált szeméttől sérült meg, vagy került kórházba. Minden esetben mindkét eset szomorú és elítélendő.

Az állatkínzás egy olyan fogalom, amit mindenki elítél, a törvény szigora keményen bünteti, de ennek ellenére is létezik ma Magyarországon.

Forrás: kutyafan.hu

You may also like...