Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rét, ami hulladéklerakóvá vált Újpalotán

Az újpalotai rét hulladéklerakóvá válásáról már több bejelentést is kaptunk a bejelentőtől, ahol napról napra egyre több szemétkupac keletkezik.

Frissítve
2019.02.27.

A bejelentés helyszínéről újabb bejelentését kaptunk még inkább elképesztőbb és vérlázító állapotokról. Tényleg ennyire alantas az ember, hogy a szemetét csak az erdőbe tudja vinni?
“Rákospalotai határút, Szentmihályi út, Erdőkerülő utca által határolt rét, Aldi háta mögött 47.539161, 19.154650”

A frissített bejelentés a bejelentő aloldalunkra érkezett meg. Köszönjük a bejelentést.


Korábban
2019.01.23.

A területet a Rákospalotai határút és a Szentmihályi út melletti erdő határolja, sőt az erdő túloldalán is találhatóak illegális hulladéklerakók közvetlenül a Szilas-patak mellett. A budapesti XV. kerület korábbi bejelentései ide kattintva elérhetőek.

A bejelentő bejelentésében térképen jelölte a hulladéklerakatok helyét. / Fotó: Google Maps

A bejelentő bejelentésében térképen jelölte a hulladéklerakatok helyét. / Fotó: Google Maps

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Tegnap pont azon a részen sétáltam, amelyről tavaly nyáron leveleztem Önnel. A szemét halmok még ott vannak, sőt, növekedtek is. Küldöm az új képeket. Piros nyilakkal jelöltem a Lidl áruházzal szemben lévő szemetet, és a Google maps fotón ugyancsak pirossal a Lidl-el szembeni rét, plusz a tavalyi képeken ugyancsak látható, az erdő túl oldalán, a Szilas patak melletti erdős részen is ugyancsak azóta ott lévő hulladékok helyét.

A bejelentő bejelentésében feltérképezte és megjelölte a terület szemetességét. / Fotó: Google Maps.

A bejelentő bejelentésében feltérképezte és megjelölte a terület szemetességét. / Fotó: Google Maps.

Ezen kívül csatolom a Google maps azon fotóját, habár ez nyári felvétel, ahol a György utca 84-es szám és a Palotai Külső határ út 137. számnál, pont a gumissal szembeni bokros rész is ugyanúgy tele van hulladékkal. Erről készült saját fotók a tavalyi levelemben is csatolva vannak.

A György utca 84-es szám és a Palotai Külső határ út 137. számnál kialakult hulladéklerakat.

A György utca 84-es szám és a Palotai Külső határ út 137. számnál kialakult hulladéklerakat.

Bármilyen kérdés, vagy + képek igénye esetén nyugodtan írjon, vagy pontos beazonosítás miatt hívhat is. Szívesen meg is mutatom a helyszíneket személyes.”

Illegális hulladéklerakatok az erdő lábánál.

Illegális hulladéklerakatok az erdő lábánál.

A bejelentés időpontja: 2019.01.22.

Hulladék jellege: kommunális, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.539688, 19.155780

Az újpalotai rét helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek