Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zsebhamutartó, avagy mibe tedd a cigicsikket

Hallottál már a zsebhamutartó fogalmáról? Ha igen, ha nem, ezeket az eszközöket pont arra találták ki, hogy a cigicsikket senki se dobhassa el.

Globálisan a világ minden pontján fellépő probléma, hogy a dohányos lakosság egy része nem találja a megoldást a cigicsikkek környezettudatos leadására az elszívott slukkok után. Így inkább a lehető legrosszabb megoldást választja, eldobja, elpöcköli. Nem törődve azzal, hogy milyen károkat okozhat egy eldobott cigicsikkel nem csak a köztisztaságnak, hanem a környezetnek is.

Kattints a képre a JÖN Cigicsikkmentes programjához.

Kattints a képre a JÖN Cigicsikkmentes programjához.

Tudni illik, hogy

egy eldobott cigicsikk akár 500 -1000 liter vizet is beszennyezhet.

Sőt, ha ez még nem lenne elég, a második leggyakrabban eldobott egyszer használatos műanyaghulladék a csikk, amiben közel négyezerféle kémiai vegyület, káros anyag keletkezhet.

Megoldás van?

Természetesen vannak megoldások, alternatívák a cigicsikkek személyre szabott gyűjtésére. Egyik ilyen az úgynevezett zsebhamutartó, amelynek használatakor a cigicsikket egyszerűen egy fém tartódobozkába belehelyezve, légmentesen lezárva tehetjük el a nadrágunk zsebébe, retikülünkbe. Ugye milyen egyszerű?

A JÖN Alapítványunk téli, Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés ROSSZ! című kampányának Cigicsikkmentes február kihívásának az egyik megoldókulcsa éppen a zsebhamutartó.

JÖN logóval ellátott zsebhamutartó.

JÖN logóval ellátott zsebhamutartó.

Mindenkit arra kérünk, aki csak teheti szerezzen be magának ilyen eszközöket. Biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek jobb érzés lesz eltenni, mint eldobni a cigicsikket.

Mutasd be, hogy hogyan élsz cigicsikkmentesen!

Erre adnak lehetőségek a Cigicsikkmentes február kihívásunkban az éppen erre az apropóra kitalált egyedi #hashtagek:

#nemdobomel

#cigicsikkmentes

Továbbá ajánljuk mindenki figyelmébe: Cigicsikkmentesen a Bonum Tv-ben való szereplésünket, ahol Szebenyi Péter, környezetmérnök beszél a téli kampányról, a cigicsikkek veszélyéről és a JÖN Alapítványról is.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek