Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zsebhamutartó, avagy mibe tedd a cigicsikket - Hulladekvadasz.hu

Zsebhamutartó, avagy mibe tedd a cigicsikket

Hallottál már a zsebhamutartó fogalmáról? Ha igen, ha nem, ezeket az eszközöket pont arra találták ki, hogy a cigicsikket senki se dobhassa el.

Globálisan a világ minden pontján fellépő probléma, hogy a dohányos lakosság egy része nem találja a megoldást a cigicsikkek környezettudatos leadására az elszívott slukkok után. Így inkább a lehető legrosszabb megoldást választja, eldobja, elpöcköli. Nem törődve azzal, hogy milyen károkat okozhat egy eldobott cigicsikkel nem csak a köztisztaságnak, hanem a környezetnek is.

Kattints a képre a JÖN Cigicsikkmentes programjához.

Kattints a képre a JÖN Cigicsikkmentes programjához.

Tudni illik, hogy

egy eldobott cigicsikk akár 500 -1000 liter vizet is beszennyezhet.

Sőt, ha ez még nem lenne elég, a második leggyakrabban eldobott egyszer használatos műanyaghulladék a csikk, amiben közel négyezerféle kémiai vegyület, káros anyag keletkezhet.

Megoldás van?

Természetesen vannak megoldások, alternatívák a cigicsikkek személyre szabott gyűjtésére. Egyik ilyen az úgynevezett zsebhamutartó, amelynek használatakor a cigicsikket egyszerűen egy fém tartódobozkába belehelyezve, légmentesen lezárva tehetjük el a nadrágunk zsebébe, retikülünkbe. Ugye milyen egyszerű?

A JÖN Alapítványunk téli, Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés ROSSZ! című kampányának Cigicsikkmentes február kihívásának az egyik megoldókulcsa éppen a zsebhamutartó.

JÖN logóval ellátott zsebhamutartó.

JÖN logóval ellátott zsebhamutartó.

Mindenkit arra kérünk, aki csak teheti szerezzen be magának ilyen eszközöket. Biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek jobb érzés lesz eltenni, mint eldobni a cigicsikket.

Mutasd be, hogy hogyan élsz cigicsikkmentesen!

Erre adnak lehetőségek a Cigicsikkmentes február kihívásunkban az éppen erre az apropóra kitalált egyedi #hashtagek:

#nemdobomel

#cigicsikkmentes

Továbbá ajánljuk mindenki figyelmébe: Cigicsikkmentesen a Bonum Tv-ben való szereplésünket, ahol Szebenyi Péter, környezetmérnök beszél a téli kampányról, a cigicsikkek veszélyéről és a JÖN Alapítványról is.

You may also like...