Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Dohányos itt, cigicsikk ott | Tv2 Tények riport - Hulladekvadasz.hu

Dohányos itt, cigicsikk ott | Tv2 Tények riport

Van olyan dohányos, aki nem, de van olyan, aki eldobja a cigicsikket. Nem lehet általánosítani, de amit a Tv2 Tények a minap bemutatott, amellett nem lehet elmenni.

A JÖN környezetvédelmi Alapítványunk által meghirdetett Cigicsikkmentes február kihívásunk kapcsán készült riportban, Szebenyi Pétert beszélt a cigicsikkek okozta környezeti szennyezésekről.

A hulladekvadasz.hu alapító főszerkesztője a cigicsikkek ártalmairól beszél. / Fotó: tv2.hu

A hulladekvadasz.hu alapító főszerkesztője a cigicsikkek ártalmairól beszél. / Fotó: tv2.hu

A honlapunk főszerkesztője elmondta, hogy egy cigicsikkben akár 4000-féle káros kémiai anyag is megtalálható, sőt közel 1000 liter vizet is beszennyezhetünk egyetlen egy eldobott cigicsikkel is.

A riport helyszíne a budapesti Blaha Lujza tér volt, ahol a forgatócsoport elképesztően arcátlan dohányosokat mutatott be és buktatott le.

Volt olyan, aki letagadta tettét, hogy nem is dohányzik. De volt olyan pimasz is, aki konkrétan a rendőrök mögött a kocsiból dobta ki az elszívott cigijének a csikkét.

A műsor bevezető szavait idézve:

Milliárdszám hevernek a csikkek világszerte a földön. Budapesten megnéztük, vajon hányan dobják el az elszívott cigarettát és elkeserítő volt a kép. 

Fontos kiemelnünk, hogy a Cigicsikkmentes február nem a dohányos ellen van, hanem mellette.

A célja egyértelmű. Bemutatni a problémát, alternatívákat nyújtani, illetve teljes erőbedobással szemléletet formálni.

Minden fejben dől el és a cél a tiszta, egészséges környezet.

A Cigicsikkmentes február ajánlott és egyben legegyszerűbb alternatívája, a zsebhamutartó.

You may also like...