Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Dohányos itt, cigicsikk ott | Tv2 Tények riport

Van olyan dohányos, aki nem, de van olyan, aki eldobja a cigicsikket. Nem lehet általánosítani, de amit a Tv2 Tények a minap bemutatott, amellett nem lehet elmenni.

A JÖN környezetvédelmi Alapítványunk által meghirdetett Cigicsikkmentes február kihívásunk kapcsán készült riportban, Szebenyi Pétert beszélt a cigicsikkek okozta környezeti szennyezésekről.

A hulladekvadasz.hu alapító főszerkesztője a cigicsikkek ártalmairól beszél. / Fotó: tv2.hu

A hulladekvadasz.hu alapító főszerkesztője a cigicsikkek ártalmairól beszél. / Fotó: tv2.hu

A honlapunk főszerkesztője elmondta, hogy egy cigicsikkben akár 4000-féle káros kémiai anyag is megtalálható, sőt közel 1000 liter vizet is beszennyezhetünk egyetlen egy eldobott cigicsikkel is.

A riport helyszíne a budapesti Blaha Lujza tér volt, ahol a forgatócsoport elképesztően arcátlan dohányosokat mutatott be és buktatott le.

Volt olyan, aki letagadta tettét, hogy nem is dohányzik. De volt olyan pimasz is, aki konkrétan a rendőrök mögött a kocsiból dobta ki az elszívott cigijének a csikkét.

A műsor bevezető szavait idézve:

Milliárdszám hevernek a csikkek világszerte a földön. Budapesten megnéztük, vajon hányan dobják el az elszívott cigarettát és elkeserítő volt a kép. 

Fontos kiemelnünk, hogy a Cigicsikkmentes február nem a dohányos ellen van, hanem mellette.

A célja egyértelmű. Bemutatni a problémát, alternatívákat nyújtani, illetve teljes erőbedobással szemléletet formálni.

Minden fejben dől el és a cél a tiszta, egészséges környezet.

A Cigicsikkmentes február ajánlott és egyben legegyszerűbb alternatívája, a zsebhamutartó.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek